Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 19-02

BREDA, 19 februari 2008

Bewoner (47) overleden door rookvergiftiging bij woningbrand

ETTEN-LEUR: Het slachtoffer van de woningbrand aan de Kwikstaart is maandagavond hoogstwaarschijnlijk door rookvergiftiging om het leven gekomen. Het betreft een 47-jarige man die alleen in het pand woonde. De politie sluit na onderzoek van forensisch rechercheurs een misdrijf uit en spreekt van een noodlottig ongeval.

Zoals eerder gemeld brak kort voor 22.00 uur brand uit in de keuken van de woning. Vermoedelijk is het vuur ontstaan door een oververhitte pan. Twee buurtbewoners hebben het slachtoffer uit de woning gehaald en nog gereanimeerd, helaas zonder succes. De brandweer had de brand snel onder controle.

Op de zolder van de woning werd overigens nog een hennepkwekerij ontdekt toen de brandweer het pand binnenging. Deze kwekerij staat in geen enkele relatie met de brand, zo benadrukt de politie. De hennepplanten en apparatuur worden vermoedelijk dinsdag nog, na het afsluiten van het technisch onderzoek, meegenomen en vernietigd.

Loods uitgebrand in Rucphen

RUCPHEN: Een grotendeels leegstaande loods aan de Rijksweg-Zuid is maandagavond door brand verwoest. De politie kreeg rond 23.45 uur een melding binnen dat de vlammen uit het dak sloegen. Brandweer en politie waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat het pand vrijwel geheel uitbrandde. Oorzaak en schadebedrag zijn niet bekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Scholier (19) op school aangehouden met 'bolletjespistool'

BREDA: Een 19-jarige man uit Zundert is maandagmiddag rond 13.15 uur aangehouden op een onderwijsinstelling in Breda-Noord. De man had in een pauze in zijn auto een zogeheten bolletjespistool laten zien aan enkele medeleerlingen. Daarna had hij het nepvuurwapen in zijn auto achtergelaten. Een getuige meldde dit aan een schoolmedewerker waarna de politie werd gebeld. De jongen gaf aan dat hij het bolletjespistool van een vriend had gekregen en er verder geen bedoelingen mee had. Het nepvuurwapen is in beslag genomen; het is verboden een dergelijk wapen in het bezit te hebben volgens de Wet Wapens en Munitie.

Winkeldieven in de kraag gepakt

BREDA: Een 60-jarige inwoner van Eindhoven is maandagmidag kort voor 14.00 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een bouwmarkt aan de Grenssteen. Hij probeerde diverse goederen ter waarde van circa 30 euro mee te nemen zonder te betalen. De Eindhovenaar kreeg op het bureau een transactie van 130 euro aangeboden die hij betaalde. Daarmee is de zaak afgedaan.

BREDA: Bij een warenhuis aan de Karrestraat is dinsdagmiddag rond 14.15 uur een 23-jarige man uit Ulvenhout aangehouden. Hij pakte uit een vitrine een broodje en een beker drank en met deze consumpties de winkel wilde verlaten. De verdachte, die de winkeldiefstal ontkent, ingesloten op het bureau.

ETTEN-LEUR: Een 58-jarige man uit Etten-Leur is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dat gebeurde dinsdagavond 17.30 uur bij een supermarkt op De Burcht. Hij probeerde diverse levensmiddelen te stelen, maar een getuige zag wat de man van plan was. De verdachte kreeg op het bureau een dagvaarding mee. Hij kon naar eigen zeggen een transactie niet betalen.

Bredase jongen (14) aangehouden wegens autodiefstal

BREDA: Een 14-jarige jongen uit Breda is maandagavond rond 23.45 uur aangehouden wegens autodiefstal. Dat gebeurde in zijn ouderlijke woning in de wijk Tuinzigt. Hij is door getuigen gezien in een auto die eerder werd gestolen vanaf de Pijnboomstraat. De eigenaar, een 56-jarige Bredanaar, heeft aangifte gedaan. Bij het stelen van de auto botsten de dieven tegen een andere geparkeerde auto en later tegen een lantaarnpaal. Daarop vluchtten zij weg. De politie stelt een onderzoek in, de 14-jarige verdachte ontkent elke betrokkenheid.

Auteur: Andre van den Hul