Ingezonden persbericht


Persbericht

19 februari 2008

Tribal verkoopt netwerk van websites aan Viacom
Bosch internetbedrijf verkoopt succesvolle ouderschapswebsites

Internetbedrijf Tribal uit Den Bosch heeft zijn Amerikaanse online netwerk Babunga! verkocht aan mediagigant Viacom. Dit netwerk, waaronder de succesvolle websites babynamesworld.com, 3dpregnancy.com en wikiparenting.com, wordt door Viacom ingepast in zijn op ouders gerichte concept, genaamd ParentsConnect.com. Viacom is ook het bedrijf achter MTV Networks en het Nickelodeon-netwerk en moederbedrijf van Dreamworks Studios en Paramount Pictures.

Tribal is blij met deze overname. "Babynamesworld.com was al een tijd dé top-website in de Verenigde Staten in het ouderschapssegment", zegt Wouter Vergeer mede-eigenaar van Tribal en directeur van Babunga!. "Dat segment is traditioneel erg interessant voor adverteerders. Succesvolle websites op dit vlak zijn dus goud waard. We zijn dan ook zeker trots op het succes van deze websites dat uiteindelijk heeft geleid tot deze overname. Voor ons is dit een megadeal, voor de websites een kans om door te groeien naar de absolute top onder de vlag van Viacom."

Door de aankoop van de Babunga!-websites en de verdere uitbreiding van het ouderschapssegment kan Viacom nu als geen ander een volledige doelgroep van ouders online bereiken. Het bedrijf kan zich nu actief richten op stellen die kinderen verwachten. Onder Babunga! vallen onder andere:
* Babynamesworld.com - één van de meest populaire zwangerschapssites en, volgens comScore, 's werelds grootstewebsite voor babynamen. De 1,1 miljoen bezoekers die de website maandelijks heeft kunnen op de website zo'n 27.000 namen terugvinden.
* Wikiparenting.com - een ouderschapspagina volgens de wetten van Web 2.0. Ouders kunnen er vragen en antwoorden vinden over opvoeding en zwangerschap.
* 3dpregnancy.com - vrouwen die in verwachting zijn kunnen op deze website van week tot week informatie krijgen over dezwangerschapservaring.

Het Babunga!-netwerk bereikte de afgelopen 12 maanden 15 miljoen ouders wereldwijd en de websites genereerden 264 miljoen pageviews. Viacom koopt het netwerk en de bijbehorende websites met content. Overgang van personeel is met deze overname niet gemoeid. De huidige medewerkers van Babunga! blijven betrokken totdat de websites volledig geïntegreerd zijn in het ParentsConnect-netwerk. Daarna richten deze Tribal-werknemers zich weer op nieuwe projecten.

(329 woorden)