Gemeente Hoogeveen


* 19.02.2008 - Pesse stemt tijdens verkiezingsavond De Smederijen
---

19 februari 2008

Afzender: Stuurgroep De Smederijen van Hoogeveen

Pesse stemt tijdens verkiezingsavond De Smederijen

De Smederijen van Hoogeveen

Inwoners van Pesse hebben tijdens de verkiezingsavond van De Smederijen gestemd op de tien ingediende ideeën die de leefbaarheid in het dorp moeten gaan versterken. De Pesser bevolking heeft massaal gehoor gegeven aan dit keuze moment. Maar liefst 260 bewoners kwamen op vrijdag 15 februari naar De Wenning om de eerst verkiezingsavond van De Smederijen bij te wonen.

De afgelopen maanden heeft de initiatiefgroep ideeën vanuit de bevolking verzameld. Er zijn vervolgens gesprekken gevoerd met de indieners. Alle haalbare wensen zijn uiteindelijk samengevat in een uitvoeringsplan voor 2008.

De winnaars

Met overgrote meerderheid is het idee van de muziekvereniging voor een piano in De Wenning als eerste geëindigd. Het tweede idee dat gekozen is, is een grotere, aangepaste keuken in De Wenning. Het derde idee wat uit de bus kwam is een extra skatevoorziening voor de jeugd, een zogeheten âfunboxâ. In totaal is er maximaal 37.000 euro beschikbaar vanuit De Smederijen voor de gekozen projecten.

Bewoners in Tiendeveen kiezen op 22 februari in dorpscentrum De Eiken de projecten voor 2008, de bevolking van Elim doet dit op 27 februari in dorpscentrum ât Vonder en in Krakeel laat de bevoking hun stem horen op 5 maart in De Magneet.