Ingezonden persbericht


Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors 19-02-2008; Betreft verslag eerste dag IRTA Test Jerez, circuit Jerez de la Frotera (4.423m)

Van den Berg op dreef onder wisselvallige weersomstandigheden in Jerez

De eerste dag van de officiële IRTA test op Jerez de la Frontera begon nat. Tijdens het laatste uur van de test was de baan helemaal opgedroogd en besloten de teams om de rijders te laten rijden. Hugo van den Berg reed naar een erg nette 20e positie terwijl Stevie Bonsey eindigde op de 17e positie. Danny Webb ondervond nog teveel hinder van zijn val in Valencia afgelopen zaterdag en kwam niet verder dan de 24e positie.

De laatste dagen werden geteisterd door veel wind en regen maar vandaag bleef de wind uit en de regen liet zich alleen in de nacht zien. Tot ver in de middag bleef de baan gedeeltelijk nat waardoor de meeste rijders pas het laatste uur gingen rijden. Van de Berg en Bonsey reden al een aantal ronden na de lunch maar gaven aan dat het nog te vroeg was doordat de baan nog niet geheel was opgedroogd. De laatste sessie werd verreden van 16.00 uur tot 17.00 uur en op een enkele rijders maakte iedereen, inclusief Danny Webb, van deze droge sessie gebruik.

Hugo van den Berg (20e, 1:51.461): "Vandaag kostte het extra tijd om een goede setup te vinden waardoor ik weinig heb gereden. In het laatste half uur waren vonden we een setup welke een goede basis is voor morgen. Het voelde daarna gelijk beter aan en kon ik een goede sessie rijden. Het ritme had ik snel te pakken en met de gereden rondetijden ben ik in deze omstandigheden tevreden. Morgen hoop ik dat de baan vanaf de ochtend droog is zodat we veel kunnen rijden."

Stevie Bonsey (17e, 1:51.147): "Vandaag kon ik alleen in de middag rijden omdat de baan nog half nat was. Zodra het opdroogde ben ik gelijk gaan rijden maar had ik wat afstelproblemen. Toen deze waren opgelost kon ik een vijf-tal snelle ronden rijden en heb de sessie uitgereden. Ik ben niet echt tevreden met de rondetijden maar dat komt ook door de weersomstandigheden. Morgen wil ik graag meer rijden dan vandaag en dat zal wederom afhankelijk zijn van het weer."

Danny Webb (24 e, 1:53.108): "Vandaag was het een goede dag. Ik had verwacht dat ik vandaag niet kon rijden. Toch heb ik het geprobeerd maar de pijn was toch nog te erg om goede tijden te rijden. Ik wil het niet forceren en volledig fit zijn voor de eerste race in Qatar. Ik moet morgen even afwachten of het beter gaat. Bij het aanremmen van de bochten voel ik de meeste pijn."