Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Loenen - Lekkende vrachtwagen                             |
Een 37-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur reed maandag 18 februari op de Eerbeekseweg in Loenen zijn dieseltank lek op een putdeksel. Het wegdek raakte over meerdere kilometers verontreinigd en brandweerkorpsen uit Loenen en Eerbeek moesten er aan te pas komen om de rijbaan te reinigen.

Het incident gebeurde rond 08.20 uur. De vrachtwagenchauffeur reed op de Eerbeekseweg over een putdeksel. Mogelijk is hierdoor de deksel omhoog gekomen en sloeg hierbij de tank lek. Bij een bedrijf aan de Harderwijkerweg in Eerbeek werd de lekkage ontdekt. De weg en het bedrijfsterrein werden schoongemaakt en de putdeksel werd vastgelast.

|     |Klarenbeek - Auto op de kop na aanrijding                 |
Een 26-jarige automobilist uit Nieuwegein en zijn 21-jarige passagier uit IJsselstein kwamen maandag 18 februari met de auto op de kop in een sloot naast de Zutphenseweg in Klarenbeek terecht, nadat ze van achteren werden aangereden door een 34-jarige automobilist uit Nunspeet. Niemand raakte gewond.

Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur. De automobilist uit Nieuwegein moest afremmen en de bestuurder uit Nunspeet zag dit te laat. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de auto van de man uit Nieuwegein op de kop in de sloot terecht kwam. De bestuurder en zijn vrouwelijke passagier werden door getuigen uit de auto gehaald. Zij werden onderzocht door ambulancepersoneel en bleken ongedeerd.

|     |Zutphen - Automobilist onder invloed alcohol              |
Een 37-jarige automobilist uit Zutphen bleek in de nacht van maandag op dinsdag 19 februari bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en de politie maakt proces verbaal op.

De automobilist werd rond 02.05 uur gecontroleerd op het Gazon in Zutphen. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,3 prom. Hierop kreeg hij het rijverbod en maakt de politie proces verbaal op.

|     |Zutphen - Politie zoekt getuigen tasjesroof               |
De politie in Zutphen is, in verband met het nadere onderzoek naar de tasjesroof van vrijdag 15 februari j.l., nog op zoek naar getuigen die iets van het misdrijf op de Berkelsingelin Zutphen hebben gezien. Bij dit incident, werd rond 11.30 uur, een 93-jarige bestuurster van een scootmobiel van haar tas beroofd. De vrouw kwam te vallen en werd met ondermeer een hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw moest voor nader onderzoek en behandeling tot dinsdag (19/2) in het ziekenhuis blijven. De 32-jarige verdachte zit nog in voorarrest. Getuigen kunnen bellen met de politie in Zutphen via 0900-8844.

Zie eerder bericht.

Op vrijdag 15 februari rond 11.30 uur is een 93-jarige bestuurster van een scootmobiel uit Hengelo (GLD) op de Berkelsingel in Zutphen beroofd van haar handtas. Op aanwijzing van een getuige heeft de politie kort daarop een 32-verdachte uit Zutphen aan kunnen houden.

De vrouw had haar handtas in het mandje van haar scootmobiel gedaan en vastgemaakt. Een man op een fiets haalde haar in en greep de tas uit het mandje. Aangezien de tas aan de scootmobiel vastzat, is deze omgevallen. De vrouw raakte hierbij licht gewond. Zij werd overgedragen aan het ambulancepersoneel en naar het Spittaal in Zutphen gebracht. De vrouw zal een nacht ter observatie in het ziekenhuis verblijven. Op aanwijzing van een getuige heeft de politie een verdachte aan kunnen houden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Zutphen via telefoonnummer 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

tel. 055 - 548 60 58

---- --