Gemeente Tilburg

12 februari 2008

Aanleg rotondes Berkel-Enschot
Inloopavond woensdag 20 februari 2008 vanaf 19.30 uur Bij de aansluiting Berkel-Enschot met de N65 (bij hotel de Druiventros) komen dit jaar drie rotondes in plaats van de huidige kruispunten. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid en stroomt het verkeer beter door. Ook is de weg beter geschikt voor de toenemende verkeersdruk in de toekomst. De gemeenten Tilburg en Oisterwijk en Rijkswaterstaat hebben gezamenlijk tot deze aanpak besloten. Een tekening van de rotondes is te vinden op de achterkant van deze brief.

Voor een ingrijpende verkeersaanpassing zoals deze zijn ingrijpende werkzaamheden noodzakelijk. Wegomleidingen moeten de bereikbaarheid van Berkel-Enschot zo veel mogelijk veilig stellen en de overlast beperken.

Inloopavond
Om u te informeren over het definitief ontwerp organiseren de gemeenten Tilburg en Oisterwijk en Rijkswaterstaat een inloopavond. Deze vindt plaats op woensdag 20 februari 2008 in Hotel de Druiventros. U kunt binnenlopen tussen 19.30 en 21.00 uur om de tekeningen te bekijken en vragen te stellen over de uitvoering van de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

Werkzaamheden
De aanpassingen bestaan uit de aanleg van een rotonde met meerdere rijstroken op de kruising van de Bosscheweg en de Puccinilaan, aan de westzijde van de Rijksweg A65, de kant van Berkel-Enschot. Daarnaast komt er een enkelstrooksrotonde bij de kruising van de Puccinilaan en de afrit van de Rijksweg. Ook komt er een rotonde met meerdere rijstroken aan de oostzijde van de Rijksweg A65, de kant van Oisterwijk.

Uitvoering
De aanleg van de rotondes start maandag 21 april 2008. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Voor iedere fase is een aparte omleidingsroute ingesteld, waarbij autoverkeer zoveel mogelijk wordt omgeleid. Voor fietsverkeer worden speciale maatregelen getroffen, zodat dit tijdens de werkzaamheden altijd mogelijk blijft. Direct aanwonenden en omliggende bedrijven zijn bijna altijd bereikbaar. Helaas is niet te voorkomen dat zij overlast van de werkzaamheden ervaren. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de werkzaamheden voor de bouwvak afgerond.
Meer informatie
Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt contact opnemen met Kitty Marijnissen, gebiedscoördinator van gebiedsteam Noord via telefoonnummer 013 542 9068. Pagina 1 van 2