Gemeente Soest

Kies je sport

Datum: 14/02/2008

Kinderen uit groep 6 en 7 kunnen weer een sport kiezen

In maart gaat voor de 6e keer het Kies je Sport project van de gemeente Soest van start. Op 20, 21 en 22 februari worden de boekjes waar alle sporten in staan uitgedeeld in de groepen 6 en 7 van alle basisscholen in Soest. Kinderen kunnen kiezen welke sport hen het leukste lijkt en vier weken vrijblijvend kennismaken met die sport. Afgelopen jaar was Kies je Sport weer een groot succes met een deelname van ruim 600 kinderen.

Bij Kies je Sport kunnen kinderen uit groep 6 en 7 vier weken lang kennis maken met een nieuwe sport. Het wordt steeds duidelijker dat sporten en bewegen belangrijk is, vooral voor kinderen. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen ook daadwerkelijk gaan bewegen, is het van belang dat zij ook een sport doen die ze leuk vinden.

Bij Kies je Sport zijn er meer dan 30 verschillende sporten/verenigingen waarmee de kinderen kennis kunnen maken. Dit is zowel voor kinderen die al een sport beoefenen, als voor kinderen die nog niet aan sport doen bedoeld.

Kinderen die nu op voetbal zitten kunnen dan bijvoorbeeld kennis maken met zwemmen, maar ook kinderen die nu niet op een sport zitten kunnen kijken of er een sport bijzit die ze leuk lijkt. Afgelopen jaar deden er ruim 600 kinderen mee aan Kies je Sport. Dit jaar is er ook een aantal nieuwe sporten en verenigingen bijgekomen zoals zwemmen, skeeleren en waterscouting.

Op 22 maart gaat Kies je Sport van start en wordt het spits afgebeten door AV Pijnenburg. In vier lessen leren kinderen hier o.a. hoog- en verspringen en starten vanuit een startblok. Deze week krijgen de kinderen op school een boekje uitgereikt met daarin een korte beschrijving van alle cursussen. Ze kunnen die cursus uitzoeken die hen leuk lijkt en uiterlijk 4 maart moeten de inschrijfformulieren weer ingeleverd worden.

.