Gemeente Andijk


* Cultuur in Andijk, Wervershoof en Medemblik

Cultuur in Andijk, Wervershoof en Medemblik

20 feb 2008
Onder de noemer `Doe Medemblik en Meer!' worden in 2008 op aparte en historische locaties in Andijk, Wervershoof en Medemblik bijzondere optredens verzorgd.

De ingrediënten hiervoor zijn muziek, theater, taal, poëzie, culinair, platteland en historie. Medemblik en Meer! is een samenwerkingsproject op cultuurhistorisch gebied tussen Andijk, Medemblik en Wervershoof.

De optredens vinden plaats in het eerste weekend van april, juni, september en oktober. Op 5 en 6 begint het culturele programma met een kindertheater, een DJ-workshop voor jongeren, optredens van koren en een bigband, en workshops muziek maken, dans en ballet. De stoomtram van Medemblik wordt ingezet voor diverse optredens en het publiek kan fietsend diverse onderdelen bijwonen.

Samenwerking
'Doe Medemblik en Meer' maakt gebruik van het bestaande culturele aanbod. Tijdens een grote culturele markt, die vorig jaar plaatsvond in september, legden lokale verenigingen en organisaties op het gebied van kunst en cultuur de eerste contacten met elkaar. Dat resulteerde in diverse samenwerkingsvormen tijdens Doe Medemblik en Meer.

`Ongekend', volgens wethouder Jan Entius van Medemblik. `Er gaat een enorme energie en wisselwerking vanuit. Zo treedt een vereniging uit Wognum op in Andijk. Het is maar een voorbeeld van kruisbestuiving en uitwisseling: dit is een dorpsgrensoverstijgend evenement!' Collega-wethouder Ria Wilms uit Wervershoof vult aan: `Het toont de kracht van het enorme verenigingsleven in Medemblik, Andijk en Wervershoof.' Wethouder Geri Kroezen uit Andijk verwacht veel van `Doe Medemblik en Meer'. `Het wordt groots, daar ben ik zeker van!'

Overzicht themaweekenden

5-6 april Muziek en Theater
7-8 juni Taal en Poëzie
6-7 september Culinair en Platteland
4-5 oktober Historie

Meer informatie?
In de weken voorafgaand aan de weekenden volgt meer publiciteit over het programma. Daarnaast kunt u terecht op www.medemblikenmeer.nl.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |