Gemeente Harlingen

Herinrichting Voorstraat van start
20-2-2008
Op woensdag 27 februari gaat eindelijk de herinrichting van de Voorstraat van start. De herinrichting begint vanaf de Simonstijlstraat en St. Jacobstraat en gaat richting de Grote Bredeplaats. Op de 27ste starten de nutsbedrijven (gas, water en elektra) met hun werkzaamheden tot aan de Raadhuistoren. Men legt o.a. mantelbuizen onder de huidige trottoirs. Op maandag 3 maart begint dan de aannemer met het verwijderen van de beide trottoirs vanaf de kruising St. Jacobstraat/Simon Stijlstraat met de Voorstraat. De rijbaan blijft zolang nog liggen voor het bevoorradingsverkeer. De voetpaden blijven wel begaanbaar. Er komen rubberen voetgangersplaten op de onverharde gedeelten te liggen. De verwachting is dat binnen 1 à 2 weken nadat de trottoirs eruit zijn gehaald er weer een begin wordt gemaakt met het herstraten. Dan pas wordt ook de rijbaan ontdaan van de huidige stenen en ook opnieuw bestraat. Ondertussen zijn de nutsbedrijven dan al weer bezig met het volgende gedeelte van de Voorstraat. Op deze manier wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt.

De totale werkzaamheden per vak zijn ongeveer 4 weken, uiteraard als het weer mee zit. Voor 1 juni moeten de werkzaamheden weer klaar zijn. In september gaat de aannemer dan weer los met de Grote Bredeplaats en de Kleine Voorstraat. Overigens de nutsbedrijven gaan in april wel werkzaamheden uitvoeren in de Kleine Voorstraat, maar dat wordt meteen weer dichtgemaakt met de huidige bestrating.

Informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u altijd contact opnemen met:


* Uitvoerder aannemer: Alle Kramer, 06 51217373
* Projectbegeleider (vorderingen werk, planning etc.): Tabe Annema, 06 53168281

* Gemeente Harlingen (algemene vragen), 0517 492222

Daarnaast houden de uitvoerder en/ of de projectbegeleider elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur spreekuur in een speciaal ingerichte informatieruimte in de Groenlandsvaarder (Voorstraat 35).


* Nieuwsbrief 1 (februari 2008)

Relevante dossier
Zes ton van provincie voor herinrichting Voorstraat Gemeenteraad akkoord met herinrichting van de Voorstraat
Herinrichtingsplannen Voorstraat en Grote Bredeplaats
Officiële start herinrichting Voorstraat Alle gerelateerde nieuwsberichten Alle gerelateerde nieuwsberichten