Gemeente Geertruidenberg


Renovatie kiosk

Betonreparatie.JPG
De werkzaamheden aan de kiosk op het Heereplein in Raamsdonksveer vorderen gestaag. In januari en februari zijn verschillende werkzaamheden gestart of uitgevoerd.

Er is een begin gemaakt met de betonrenovatie. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van speciaal voor deze restauratie vervaardigde mallen om de verschillende profielen van het beton strak te kunnen maken. Deze veelomvattende klus is het grootste deel van de restauratie en duurt een aantal maanden. Door de betonrenovatie krijgt het aanzicht van de kiosk straks weer een fris gezicht.

Ook is er een steiger met een extra vloer geplaatst en is de kiosk gedeeltelijk ingepakt met een net. Het dak is afgeschermd met krimpfolie, zodat medewerkers zijn beschut tegen wind en water. Daarnaast zijn de bestaande leien van het dak verwijderd, omdat deze niet meer bruikbaar waren. In verband met kostenbesparing hebben vrijwilligers van het Veers Erfgoed dit karwei voor hun eigen rekening genomen. Tijdens het verwijderen van de leien kwam de slechte staat van het dakbeschot tevoorschijn. Daarom is inmiddels een nieuw dakbeschot over de bestaande planken aangebracht. Nadat een waterdichte folie over de complete bovenbouw is aangebracht, zijn de nieuwe leien gelegd.

De renovatie van het bovenste gedeelte van de kiosk is nagenoeg klaar. Hier moet alleen nog een gootconstructie worden aangebracht.

De renovatie van de Veerse kiosk is een initiatief van stichting Veers Erfgoed. Meer informatie: www.veersekiosk.nl. Na ingebruikname van de gerenoveerde kiosk zal deze voor allerlei feestelijkheden en voorstellingen worden gebruikt. De kiosk wordt 29 april a.s. op feestelijke wijze onthuld.

Foto's: J. Kommers