Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (20/2)

OOSTERHOUT NB, 20 februari 2008

Drugsgebruiker in auto aangehouden

RIJSWIJK: De politie heeft vannacht op de Veldweg een 40-jarige man uit Gorinchem aangehouden ter zake drugsbezit. Bovendien bleek de man nog gesignaleerd te staan voor twee onherroepelijke vonnissen.

De agenten zagen ter hoogte van een tuincentrum een auto in de berm staan met draaiende motor en verlichting aan. Bij onderzoek bleek dat een 40-jarige man uit Gorinchem achter het stuur lag. Hij had op zijn schoot een warme heroïnepijp. Een van de agenten herkende de man als zijde een hem bekende drugsgebruiker. De man bleek nog een gram heroïne, drie gram weed en een buisje met tien gram wit poeder bij zich te hebben. Hij werd aangehouden ter zake drugsbezit. Hij bleek ook nog twee geldboetes van 93 en 50 euro te hebben openstaan. In beide gevallen was het alternatief buitengebruikstelling van zijn auto van 28 dagen. Hiertoe is overgegaan omdat de man geen geld had.

Zakkenroller actief in Waalwijkse supermarkt

WAALWIJK: Een 29-jarige vrouw uit Waalwijk is maandagmorgen het slachtoffer geworden van een brutale diefstal. Zij deed daar gisteren aangifte van op het politiebureau. Het incident vond plaats in een supermarkt aan de Els. Terwijl zij aan het winkelen was, heeft een nog onbekende man kans gezien haar portemonnee uit haar tas te stelen. Er zat een bedrag van circa 80 euro in. De diefstal vond plaats terwijl haar tas in de boodschappenkar lag. Zij was even naar een andere rij gelopen om een boodschap te pakken. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat op dat moment een man naar haar wagen liep en de portemonnee uit haar tas haalde. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Bredanaar moet nog gevangenisstraf uitzitten

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft dinsdagavond op de parkeerplaats Vaerland langs de A-59 een 41-jarige Bredanaar aangehouden die gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De man had zich op 2 november 2007 onttrokken aan zijn detentie in de P.I. te Roermond. De agenten controleerden de man nadat hij met zijn auto vanaf de parkeerplaats de A-59 opreed. De agenten volgden de auto en vroegen het kenteken op bij de Meldkamer. Hierna bleek dat de eigenaar van de auto gesignaleerd stond. Tijdens de controle bleek dat de eigenaar als bestuurder van de auto optrad. Naast hem zat een 29-jarige Bredase. Zij stond niet gesignaleerd.

Inbrekers tevergeefs op zoek naar sleutels auto

'S-GRAVENMOER: Vannacht werd omstreeks 04.00 uur ontdekt dat in een woning aan de Julianalaan was ingebroken. De daders hebben de houten tuindeuren aan de achterzijde van de woning geforceerd. Vrijwel de hele woning werd doorzocht. Vermoedelijk waren de dieven op zoek naar de sleutels van de auto die op de oprit stond. Niet duidelijk is of er iets is meegenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Palletdieven aangehouden

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.15 uur op rijksweg A27 twee mannen aangehouden die verdacht worden van de diefstal van pallets, bij een bedrijf aan de Zalmweg te Raamsdonksveer.

De verdachten, 21 en 22 jaar, zijn woonachtig in Den Haag. Zij reden in een DAF vrachtwagentje. Daarin lag een stapel pallets. Deze 120 pallets zouden kort daarvoor gestolen zijn bij een bedrijf aan de Zalmweg te Raamsdonksveer. Een getuige ter plaatse had samen met een collega geprobeerd het vrachtwagentje klem te rijden. Dit lukte echter niet. Een surveillance auto die op weg was naar de melding zag de bedoelde vrachtauto de rijksweg oprijden bij Raamsdonksveer en gaf een stopteken waaraan werd voldaan. De dieven hadden onderweg al een twaalftal pallets verloren. De bestuurder verklaarde dat het om eerlijke handel ging. De politie stel een nader onderzoek in naar het incident en een soortgelijke diefstal die op 12 februari jl. heeft plaats gevonden. Een hulpofficier van justitie heeft in het belang van dat onderzoek de verdachten vanmiddag in verzekering gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk