Senternovem


20-02-2008 | Subsidie voor innovatieve nieuwbouw of renovatie van woningen

De subsidieregeling `UKR Naar energieneutraal wonen' is geopend. Tot de sluitingsdatum van 24 april 2008 kunt u subsidie aanvragen voor innovatieve projecten in de nieuwbouw en renovatie van woningen. Het ministerie van VROM / Wonen, Wijken en Integratie stelt 4,5 miljoen euro beschikbaar. Het maximale subsidiebedrag per project bedraagt 500.000 euro.

Innovatief energie besparen kan door technieken, maatregelen en processen op een nieuwe manier met elkaar te combineren. Daarvoor is een goede afstemming nodig met alle betrokkenen in de bouwkolom, zoals lokale overheden, projectontwikkelaars, woningcorporaties, bouwers en andere betrokken partijen. Voor de extra investeringen die daar bij komen kijken, kunnen de partijen nu subsidie aanvragen.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten projecten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet onder andere de reductie van CO2-uitstoot minimaal 45 procent zijn ten opzichte van 1990 inclusief de CO2-emissie tengevolge van het huishoudelijk gebruik. Het project moet uit minimaal vijfitig woningen bestaan die binnen drie jaar na de start van het project opgeleverd of gerenoveerd worden.

Projecten worden beoordeeld in een tenderprocedure. Alleen de beste projecten ontvangen subsidie. Een project scoort beter wanneer het geschikter is voor opschaling en de kwaliteit van de woningen verbetert (denk aan comfort, binnenmilieu, duurzame materialen).

Van partijen wordt verwacht dat zij hun kennis en ervaring delen met anderen.

Kijk voor een uitgebreide beschrijving van de voorwaarden, het aanvraagformulier en nog veel meer op UKR Naar energieneutraal wonen.

Meer informatie

UKR Naar energieneutraal wonen