Ingezonden persbericht


Gent, 20 februari 2008
Persbericht

NIEUW IN DE KANTL: CONFERENTIES DOOR PROVOOST, PORTEMAN EN MUSSCHOOT.

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde organiseert naar aanleiding van nieuw werk van haar leden drie conferenties waarin de auteurs hun publicatie toelichten en, in het geval van creatief werk, er ook uit voorlezen. De KANTL-conferenties 2008 worden gehouden door Anne Provoost, Karel Porteman en Anne Marie Musschoot.

In de pamflettenreeks van Querido verschijnt van ANNE PROVOOST Beminde ongelovigen. Atheïstisch sermoen. Op donderdag 20 maart geeft de auteur tekst en uitleg bij haar merkwaardig pamflet en leest er uit voor.

Prof. em. KAREL PORTEMAN tekent met Mieke B. Smits-Veldt voor het derde deel van de Geschiedenis van de Nederlandse literatuur (Bakker) waarin de 17de eeuw wordt behandeld. Hij geeft daarover een lezing onder de titel Een nieuw vaderland voor de muzen.Overwegingen bij de nieuwe geschiedenis van de Nederlandse literatuur van de Gouden Eeuw op woensdag 16 april.

In het vorig jaar verschenen Verzameld dichtwerk van Karel van de Woestijne (Lannoo), bezorgd door prof. em. ANNE MARIE MUSSCHOOT, werd voor het eerst sinds meer dan een halve eeuw het geheel van zijn monumentale epische poëzie weer ontsloten. De dichter Karel van de Woestijne. Kanttekeningen bij een nieuwe editie van het "Verzameld dichtwerk" is de lezing die prof. Musschoot geeft op woensdag 21 mei.

De KANTL-conferenties gaan door in het Academiegebouw in de Koningstraat 18 te Gent. Zij beginnen telkens om 20.00u en worden rond 21.30u gevolgd door een kleine drink. De toegang bedraagt 5 euro, voor de drie conferenties samen betaalt men 12 euro. Info en inschrijvingen : info@kantl.be of 09/265.93.40.

--
Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) Koningstraat 18 - B-9000 Gent
Tel: + 32 9 265 93 40 / Fax: +32 9 265 93 49
E-mail: secretariaat@kantl.be www.kantl.be