Gemeente Emmen

Persbericht: College vraagt uitbreiding personeel, economische groei en ambities vragen extra inzet

Het college vraagt de gemeenteraad om uitbreiding van het huidige aantal medewerkers. Op deze wijze wil men de beleidskracht van de gemeente verstevigen, opdat voldoende kan worden geprofiteerd van de kansen die er nu liggen voor Emmen. Het gaat daarbij om de economische groei en de daaruit voortkomende bedrijvigheid. Daarnaast vergen ook een aantal bijzondere projecten als het Dierentuin/Theaterproject, de herontwikkeling van de centrumlocatie, de gebiedsontwikkeling rond de vaarverbinding Erica-Ter Apel en de digitale dienstverlening de nodige menskracht. Er worden 19,5 structurele en 17,5 tijdelijke formatieplaatsen gevraagd.

Dat de slagkracht van de organisatie moet worden versterkt blijkt ook uit een recent gehouden intern onderzoek naar het functioneren van de organisatie. Het gaat hierbij om een zogenaamde INK 1-meting* binnen de gehele organisatie en een verdiepingsonderzoek binnen één van de diensten. Hieruit blijkt dat de organisatie sinds de INK-0-meting in 2002 een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Niettemin zijn er nog een aantal aspecten waaraan aandacht moet worden besteed. De gevraagde personeelsuitbreiding is onder meer nodig voor de verdere ontwikkeling en uitbouw op de volgende terreinen: uitvoering Wet maatschappelijke ondersteuning; begeleiding van de woningbouw; arbeidsmobiliteit; leerplichtzaken en strategische beleidsontwikkeling.
Ook de opbouw van de samenwerking met buurgemeenten vergt in de aanvangsfase extra menskracht.

Op basis van de resultaten van de onderzoeken zal bovendien ingezet worden op verbetering van de bedrijfsvoering, procesverheldering en sturing.
Dit alles samen moet de gemeentelijke organisatie weer in staat stellen om de huidige bestuurlijke ambities waar te maken.

Financiën
De kosten van deze personeelsuitbreiding worden in 2008 voor een groot deel opgevangen uit bestaande budgetten, projecten en kredieten. Voor het resterende deel van de dekking van de structurele formatieplaatsen wordt een beroep gedaan op de algemene middelen. Het gaat daarbij om ruim 540.000 in 2008 en 750.000 in de jaren daarna. Het college verwacht voor de meerkosten van de projectorganisatie Dierenpark/Centrumontwikkeling externe middelen te kunnen verwerven.

IFRAME: printFrame

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2008 Gemeente Emmen