Gemeente Het Bildt


+ Bestuurlijk nieuws

+ Gemeenteberichten

+ Openingstijden

+ Vacatures

+ Overheid.nl


* Wonen

* Subsidies

* Ouderenwerk

Gemeente subsidieert Ouderenbeleid

Een deel van het subsidiebedrag besteedt de gemeente het Bildt aan het ouderenwerk. Het gaat dan om de persoonlijke ontwikkeling en de deelname aan de samenleving van ouderen vanaf 55 jaar. Hiervoor is jaarlijks voor de stichting Welzijn Ouderen een subsidiebedrag beschikbaar van zo'n EUR 128.300,-

De subsidie wordt voor 3 onderdelen verleend:


1. Activiteiten voor ontspanning, educatie, voorlichting en preventie. Voorbeelden daarvan zijn bewegingsactiviteiten, computercursussen.

2. De Ouderencoördinator. Als u vragen hebt over zorg, welzijn of wonen bijv. huisvesting, dan weet hij waar u daarvoor moet zijn.
3. De Ouderenadviseur. Hij kan u kosteloos persoonlijke informatie en advies geven. Bijvoorbeeld over het gebruik van voorzieningen als taxivervoer, maaltijdvoorziening, thuiszorg, alarmering en financiële regelingen van de gemeente. Ook helpt hij bij het invullen van formulieren bijv. het aanvragen van thuiszorg, opname in een verzorgingshuis en huurtoeslag.

Wat doet de stichting Welzijn Ouderen hiervoor?

De stichting Welzijn Ouderen spant zich er voor in, dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en ondersteunt de ouderen en hun organisaties. Er worden sociaal-culturele activiteiten op het gebied van educatie, voorlichting en ontspanning georganiseerd en de stichting werkt samen met andere instellingen en organisaties die ook bij ouderen zijn betrokken.

De hulp van vrijwilligers bij de activiteiten is heel belangrijk.

Wilt u mensen ontmoeten?

Hiertoe zijn veel mogelijkheden. In de SWO-informatiegids en de rubriek in de Bildtse Post staan de activiteiten, bijvoorbeeld:
* Op de laatste zondagmiddag van de maand zijn alle 55- plussers voor een praatje of een spelletje welkom in 't Pleisterplak van de Beuckelaer.

* U kunt zich opgeven voor verschillende cursussen die in St. Annaparochie worden georganiseerd. Dit kan gaan over moderne apparatuur waar iedereen mee te maken krijgt of bijvoorbeeld Engels, Frans, stamboomonderzoek of geheugentraining.
* In de andere Bildtse dorpen worden ook regelmatig bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd.

Heeft u hulp nodig?

Voor een tuinklusje, karweitjes in en om huis of kledingreparatie heeft SWO de klusjesman/-vrouw beschikbaar.

Informatie over de activiteiten van de stichting Welzijn Ouderen vindt u wekelijks in de Bildtse Post. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. A. Bos 0518-402778

Gemeente Ferwerderadiel | Disclaimer