RTL Group

Emotionele en hilarische situaties in nieuwe reeks 'Help, Mijn Man Is Klusser!' bij RTL 4

John Williams werpt zich op als intermediair

Als wanhopige partner van een doe-het-zelver, die geruime tijd met kromme tenen tussen onafgemaakte klusprojecten bivakkeert, wil je wel eens een andere weg inslaan om uit de misère te komen. Het inschakelen van het RTL 4-programma Help, Mijn Man Is Klusser!, waarin een heuse reddingsoperatie op touw wordt gezet om de dramatische gevolgen te herstellen, is dan een rigoureus maar begrijpelijk alternatief. Na twee succesvolle seizoenen brengt RTL 4 vanaf donderdag 21 februari een nieuwe reeks. Intermediair John Williams gaat ook in deze afleveringen eerst verhaal halen bij de veroorzaker van de ellende om na te gaan hoe het zover heeft kunnen komen en wat de vaak verstrekkende relationele gevolgen zijn. Intussen pakt zijn team professionals de klus groots aan, volledig uitgevoerd naar de wens van zijn partner.

In dit nieuwe seizoen is onder meer te zien hoe een oude bakkerij, die negen jaar geleden al een leuk woonhuis had moeten zijn, niets meer is geworden dan een opslag voor bouwpuin en gereedschap. Het meest ontroerend is dat het zoontje van deze klusser zijn verjaardag al jarenlang tussen de, voor de gelegenheid, tegen de wand leunende gipsplaten viert. De vrouw van de doe-het-zelver, die tweeëneenhalf jaar geleden al ver was met een echtscheiding, kookt vanwege de enorme gaten in de buitenmuur met haar jas aan. Wie denkt dat deze bouwput privacy biedt, komt eveneens bedrogen uit: de douche beschikt niet over een deur en ook het toilet heeft meer openingen dan afsluitingen. De aanrichter van de ellende, die het liefst in de nachtelijke uren zijn ding op laag tempo doet, maakt bovendien in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat hij niet gediend is van hulp en een cameraploeg. Sterker nog, hij pakt zijn koffers en verlaat het huis.

In een woning in Sexbierum valt Johns mond open van verbazing wanneer hij de drie slaapkamers van de jonge kinderen ziet. De slaapkamers zijn al jaren opslagplaatsen voor gereedschap en bouwafval, zoals gevaarlijk glaswol en stoffige gipsplaatresten. De tranen springen in de ogen als de jongste telg van het gezin zijn verdrietige verhaal doet. Weten John en zijn professionals deze hopeloze situaties een positieve duw in de goede richting te geven?

Het komt nogal eens voor dat de man des huizes de boel in en om het huis flink overhoop haalt om uiteindelijk een verbetering van het wooncomfort te bewerkstelligen. Met de woorden dat doe ik zelf wel even wordt dan vol goede moed gestart met een karwei dat in omvang uiteindelijk erg tegenvalt, meer kennis vereist of om een of andere reden niet het beoogde eindresultaat oplevert. De oplossing vindt hij in een lange lijst met goedkope smoezen, vluchtgedrag en het domweg negeren van de problemen. De vrouw die zich heeft verheugd op een nieuwe keuken, badkamer of toilet moet vervolgens leven in een huis vol puin, lekkende leidingen en loszittende traptreden. De emotionele gevolgen hiervan zijn soms niet meer te overzien.

Uitzending: RTL 4, wekelijks, vanaf donderdag 21 februari, tussen 20.30 en 21.30 uur.

Website: helpmijnmanisklusser.nl

---

Noot aan de redactie: een foto kunt u opvragen bij afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of ,link to="mailto: onno.posthuma@rtl.nl">onno.posthuma@rtl.nl.