Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Start bomenkap oostzijde N 209 Lansingerland

Voor de reconstructie N 209 (Nieuwe) Hoefweg, worden alle bomen gekapt langs de N 209 tussen de aansluiting Veilingen en de toekomstige aansluiting met de Verlengde Australieweg. Deze bomen staan in de weg voor de uitvoering van de reconstructie van de N 209. Donderdag 21 februari a.s. wordt gestart met het kappen van de bomen. De werkzaamheden nemen circa 2 weken in beslag.

De gemeente Lansingerland heeft voor de reconstructie van de N 209 (Nieuwe) Hoefweg een kapvergunning verleend aan de provincie Zuid-Holland. Deze kapvergunning stelt de provincie in staat om alle bomen te kappen langs de N 209 tussen de aansluiting Veilingen en de toekomstige aansluiting met de Verlengde Australiëweg. In 2006 zijn reeds de bomen gekapt langs de westzijde van de N 209, nu is het de beurt aan de bomen aan de oostzijde. De kapwerkzaamheden dienen uiterlijk vóór 15 maart 2008 te zijn voltooid.

Na afronding van het civieltechnische werk zullen nieuwe bomen worden geplant en vakken met lage begroeiing worden aangelegd. Hiervoor heeft de provincie een beplantingsplan laten opstellen. Voor een toelichting hierover in tekst en beeld, kunt u terecht op onze website >(nieuwe/">www.n209.nl>>(Nieuwe) Hoefweg>>Rapportages>>Landschapsplan.

Reconstructie N 209 (Nieuwe) Hoefweg
Het gedeelte van de N 209 tussen de veilingen/Anjerweg in Bleiswijk en de Vinexlocatie Oosterheem, wordt ook wel (Nieuwe) Hoefweg genoemd. Om te zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer, verbreedt de Provincie Zuid-Holland de (Nieuwe) Hoefweg. Zowel ten noorden als ten zuiden van de rijksweg A12 wordt de weg verbreed in westelijke richting. De huidige 2x1-strooks rijbaan wordt hiermee een 2x2-strooks weg. Een nieuwe aansluiting op de A12 en een ongelijkvloerse spoorwegovergang met de A12 verkleint de kans op file en vergroot de verkeersveiligheid. Meer informatie hierover is te lezen op www.n209.nl

Bron: Afdeling Communicatie, 070 - 441 66 22