Ingezonden persbericht


Unisys kondigt nieuwe strategie en oplossingen aan om klanten te helpen meer business value en efficiëntie uit hun ICT te halen

Unisys richt zich op uitbreiding van het aandeel in de groeiende markt van real-time infrastructuur (RTI) en komt met een nieuwe strategie en oplossingen voor de transformatie van ICT-omgevingen van zijn klanten naar een RTI

Schiphol-Rijk, 21 februari 2008 -- Unisys Corporation (NYSE:UIS) annonceert een nieuwe technologische strategie gericht op het ondersteunen van klanten bij de evolutie van hun organisaties naar real-time enterprises, waarin de business het ICT-gebruik aanstuurt. Deze oplossingsgestuurde strategie integreert diensten, software en hardware van Unisys en partners om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van de klanten. Het maakt het voor organisaties mogelijk om hun huidige ICT-investeringen te blijven gebruiken en uit te breiden wanneer zij de ICT-infrastructuur transformeren om continue groeiende business-eisen te ondersteunen.

Als onderdeel van deze strategie introduceert Unisys vandaag de eerste uit een reeks oplossingen om klanten te ondersteunen bij het dynamisch verschuiven van benodigde ICT-middelen om zo te kunnen voldoen aan de strategische behoeften vanuit de organisatie terwijl de kosten en het energieverbruik gereduceerd worden. De nieuwe oplossingen omvatten Unisys Infrastructure Management Suite, een reeks datacenter-oplossingen die mogelijk gemaakt worden door diensten van Unisys en ondersteund worden door nieuwe software. Unisys kondigt ook nieuwe blade- en midrange-servers aan, om de keuze in systemen die een real-time infrastructuur mogelijk maken voor klanten te vergroten.

'Onze klanten worstelen dagelijks met uitdagingen die hun concurrentiepositie in een toenemend dynamische markt belemmert: serveruitval, inefficiënt gebruik van bestaande ICT-middelen, toenemend energiegebruik en ruimtegebrek in het datacenter,' zegt Rich Marcello, president Unisys Systems and Technology. 'Met onze jarenlange datacenter-ervaring is Unisys uitstekend gepositioneerd om multi-vendor ICT-oplossingen aan te bieden die klanten helpen uitdagingen om te zetten in kansen. Wij kunnen klanten helpen hun bestaande ICT-middelen op een effectievere manier in te zetten en tevens geld te besparen wanneer zij hun ICT-infrastructuur zodanig ontwikkelen om hun business real-time te kunnen ondersteunen.'

De nieuwe technologische strategie is ook gericht op het vergroten van Unisys' aandeel in de snelgroeiende markt voor ICT-infrastructuuroplossingen die organisaties in staat stellen om te transformeren naar real-time enterprises. Onafhankelijke onderzoeksinstituten beschouwen de markt voor real-time infrastructuur -- waaronder gevirtualiseerde hardware, software en daaraan gerelateerde diensten -- als een 'multi-billion-dollar' segment dat sterk zal groeien in de komende jaren. Unisys biedt deze markt decennia aan ervaring in bedrijfskritische ICT-omgevingen, gecombineerd met bijna vijf miljard dollar omzet in diensten en een diepgaand begrip van het ontwerpen en integreren van multi-vendor systemen en sofware in heterogene omgevingen.

'Virtualisatie in datacentra, vooral daar waar gebruik gemaakt wordt van x86 servers, is wat betreft klantenadoptie versneld. Klanten realiseren zich nu dat zij stappen moeten nemen om zich te verzekeren van hoge beschikbaarheid, geavanceerd management voor enterprise en missiekritische toepassingen in een gevirtualiseerde ICT-infrastructuur,' zegt Jean S. Bozman, Research Vice President, IDC. 'Unisys begrijpt dat vraagstuk en heeft een strategie ontwikkeld die de complexiteit van deze ICT-uitdagingen voor datacentra adresseert. Unisys biedt een portfolio aan oplossingen die gericht zijn op een gevirtualiseerde infrastructuur in bedrijfskritische ICT-omgevingen voor middelgrote en grote organisaties door het integreren van services-expertise, systemen, eigen software oplossingen en oplossingen van gespecialiseerde partners.'

Nieuwe Management Suite biedt ontbrekende schakel tussen business en ICT

De nieuwe Unisys Infrastructure Management Suite-oplossingen adresseren een belangrijke eis van de klant: geautomatiseerd beheer van de ICT-infrastructuur op een manier dat real-time diensten voor de business verbeteren terwijl de operationele kosten verminderen. Door deze oplossingen toe te passen kan het benodigde aantal servers in het datacenter met tweederde worden verminderd waardoor het energieverbruik voor servers en koeling wordt verlaagd. Dit zorgt voor aanzienlijke verbeteringen op het gebied van ruimte, energie en CO2-uitstoot.

De Infrastructure Management Suite welke gebruik maakt van middleware van Unisys en zijn partners, in combinatie met de diensten van Unisys, bevat:

â-< Virtual Orchestration voor geautomatiseerde toewijzing en beheer van gevirtualiseerde serveromgevingen.

â-< Disaster Recovery Automation en Repurposing voor het binnen enkele minuten (her)inzetten van infrastructuurmiddelen o.a. voor om disaster recovery.

â-< Test & Development Infrastructure Automation die de transitie mogelijk maakt naar verschillende systemen en handmatig werk (een bron voor fouten) elimineert.

â-< Automation and Efficiency for Production Infrastructure maakt mogelijk om met een pool van serverbronnen just-in-time veranderingen te accommoderen om zo aan businessvraag te voldoen.

â-< Servers as a Utility, een standaard oplossing die gebruik maakt van Unisys' outsourcing services-expertise, en een flexibele toewijzing van servers mogelijk maakt om businesskritische toepassingen te ondersteunen.

â-< Data Center Migration, tevens een standaard oplossing, put uit Unisys' best practices en services om klanten te helpen effectiever datacentra te creëren of de transitie naar nieuwe datacentra te realiseren.

De innovatieve middleware die de nieuwe Unisys Infrastructure Management Suite ondersteunt, is gebaseerd op software van zowel belangrijke partners als van Unisys zelf. Het stelt klanten in staat een sense-and-respond infrastructuur te realiseren voor geautomatiseerde, real-time infrastructuur beheer. De bepalende componenten zijn:

â-< Unisys uAdapt(TM) software, maakt repurposing mogelijk van servers op aanvraag en in real-time. Het is gebaseerd op software van Unisys' partner Scalent Systems.

â-< Unisys uOrchestrate(TM) software, gebaseerd op software van Unisys partner Enigmatec Corporation, waarmee belangrijke ICT-processen geautomatiseerd worden -- zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van beleid voor service level agreements (SLA's).

â-< Unisys uChargeback(TM) software, ontwikkeld door Unisys, welke toezicht houdt op brongebruik en dit ook meet, waardoor kosten doorbelast kunnen worden aan de verantwoordelijke afdelingen.

In 2008 wil Unisys softwarecapaciteit voor servicebeheer en provisioning toevoegen aan de suite om te controleren hoe ICT-bronnen kritieke business-applicaties ondersteunen en de allocatie van ICT-bronnen automatiseren, afhankelijk van de applicatiebenodigdheden.

De Unisys Infrastructure Management Suite biedt klanten flexibiliteit waardoor zij oplossingen op elk gewenst moment kunnen inzetten, hetzij via architecture services is, business process of applicatieservices, of op infrastructuurniveau.

Met de nieuwe oplossingen van Unisys kan gebruik gemaakt worden van de Unisys 3D Blueprinting services methodologie, die klanten beter inzicht geeft in de relatie tussen de business en de technologie die het ondersteunt. Door traceerbaarheid te bieden tussen business strategie, business processen, toepassingen en ICT-infrastructuur, maakt de methodologie het klanten mogelijk op het effect van veranderingen te anticiperen voordat zij ze doorvoeren.

Nieuwe servers vergroten klantopties voor het inzetten van kostefficiënte oplossingen

De nieuwe Unisys blade- en midrange-servers breiden de serverportfolio van Unisys verder uit. Het vergroot de keuze voor klanten van high-performance platformen voor oplossingen in real-time omgevingen. De servers zijn special ontworpen om serveruitval te reduceren. Ze bieden maximale efficiency in het gebruik van ICT-bronnen en verminderen energiegebruik en daaraan gerelateerde kosten.

Met flexibele I/O configuratieopties en geavanceerde lokale en remote beheerinterfaces, is de nieuwe ES5000 bladeserver-familie ideaal voor real-time infrastructuren. Het maakt het mogelijk om op aanvraag computerbronnen toe te voegen, nutteloze bronnen in het datacenter te verwijderen en levert meer energie- en kostefficiëntie. Base one-blade configuraties met harddrive en LAN/SAN connectiviteitswitch zijn verkrijgbaar vanaf $17.500.

Met de nadruk op Unisys' betrokkenheid om de beste virtualisatie te leveren, heeft Unisys ook de ES3000 midrange serverfamilie verbeterd met een nieuwe model en drie upgrades. Het nieuwe model, ES3215L, is een two-socket quad-core server die gebruikt maakt van Intel Xeon processor technologie. Unisys heeft tevens de bestaande ES3220, ES3220L en ES3420L servers geüpgrade met de meest recente quad core Intel Xeon processors met Intel Virtualization Technology, die de prestatie in een virtuele omgeving optimaliseert. Base configuraties van het model ES3215L met harde schijf zijn verkrijgbaar vanaf $3.000.

De ES5000 bladeservers zijn beschikbaar in maart. De nieuwe ES3000 modellen zijn per direct beschikbaar.

Unisys neemt zich voor in het tweede kwartaal van 2008 de ES7000 high-end enterprise serverfamilie uit te breiden met een quad core eight-processor server. Voor het tweede deel van dit jaar heeft Unisys de levering van de next generation schaalbare ES7000 servers gepland, de eerste activiteit om de Unisys/NEC strategische samenwerking voor serverontwerp en --productie te benutten.

###



Ingezonden persbericht