Gemeente Geldermalsen

Truien en petten voor de jeugdbrandweer Geldermalsen

21 februari 2008 - Op donderdag 14 februari jl. kregen de leden van de jeugdbrandweer in Geldermalsen niet één maar twee cadeautjes. Marskramer Geldermalsen wilde de jongens en meiden van de jeugdbrandweer graag een fijne trui geven. De firma Dakland B.V. uit Tiel zette de puntjes op de i en heeft de groep een stoere cap cadeau gedaan. Jeugdleider Marco van Eersel had de eer om de eerste exemplaren hiervan in ontvangst te nemen.

Natuurlijk heeft de jeugd ook een speciaal uitrukpak, deze wordt uit de kast gehaald voor oefeningen en wedstrijden. Wanneer ze als groep naar evenementen gaan zoals open dagen, kunnen ze zich met deze outfit als eenheid presenteren.

De jeugdbrandweer is erg blij met het gebaar van zowel de Marskramer als de firma Dakland en hoopt nog lang plezier te hebben van de kledij.

Achtergrond
De jeugdbrandweer brengt de jeugd het besef van veiligheid bij en is een kweekvijver van toekomstige vrijwillige brandweerlieden. Daarbij is het voor veel jongeren zo dat hiermee ook een soort jeugddroom in vervulling gaat. De jongens en meiden nemen deel aan regionale en nationale wedstrijden. De groep in onderverdeeld in junioren tussen de 12-15 jaar en aspiranten met een leeftijd tussen de 15-18 jaar. Ze oefenen 1x per week op donderdagavond.