Gemeente Langedijk


21 februari 2008

Bestemmingsplan Oudkarspel vastgesteld

Het had wat voeten in aarde, maar uiteindelijk heeft de gemeenteraad in de vergadering van 5 februari 2008 het bestemmingsplan "Oudkarspel, partiële herziening" ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De partiële herziening heeft betrekking op diverse percelen die gelegen zijn in het onherroepelijke bestemmingsplan Oudkarspel.

Het bestemmingsplan Oudkarspel heeft betrekking op de hele kern Oudkarspel plus het deel van Noord-Scharwoude ten noorden van de N504 inclusief het gebied aan weerszijden van de Laanweg aan de oostzijde van het Kanaal Alkmaar-Omval-Kolhorn. Het bestemmingsplan voorziet onder meer in de herziening van plandelen die niet zijn goedgekeurd door Gedeputeerde Staten of zijn vernietigd door de Raad van State. Laatstgenoemde plandelen zijn onderdelen van het plan waartegen bij de Raad van State een procedure is gevoerd door belanghebbenden. Dit leidde tot vernietiging van het goedkeuringsbesluit van GS. Door middel van deze planherziening is dit nu gerepareerd.

De gemeenteraad besloot de partiële herziening van het perceel Dorpsstraat 857 niet vast te stellen. Voor dit perceel, beter bekend als De Kolfbaan, bestaan plannen voor woningbouw. De gemeenteraad kon zich er niet in vinden om voor dit perceel een te groot bebouwingspercentage werd toegestaan. Bovendien was de raad van mening dat er tijdens de gevoerde vrijstellingsprocedure onvoldoende met raad is gecommuniceerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 februari 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingsuren ter inzage in de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude en de openbare bibliotheek, Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude.