Provincie Groningen

Huisvestingsplan provincie gaat niet door 21 februari 2008

GS van de provincie Groningen hebben besloten te stoppen met de invoering van het project Metamorfose. Dit is het huisvestingsplan waarbij de provincie zou overgaan van vaste eigen werkplekken naar een aanbod van activiteitgerelateerde werkplekken en overlegfaciliteiten. Doel van het project was onder meer om de kantoorruimte in het provinciehuis beter te benutten en de bezettingsgraad te verhogen. Daarnaast zou de invoering van het plan zorgen voor een betere aansluiting van de werkomgeving op beleidsmatige en bedrijfsmatige veranderingen waar de provinciale organisatie mee te maken heeft.

In een brief van GS aan PS staan de volgende redenen genoemd:
1) De spankracht van de medewerkers wordt met de invoering van Metamorfose meer op de proef gesteld dan was voorzien. Dit komt door het tempo en de intensiteit van het invoeren van de ICT-verandering in combinatie met een stapeling van andere belangrijke ontwikkelingen in de organisatie.

2) De financiële risico's zijn te groot. De terugverdientijd komt door tegenvallers nu uit op ruim 20 jaar. Dit is een verdubbeling van de termijn uit de oorspronkelijke opdracht. Ook komen we op korte termijn voor een hoge piek in de kosten te staan.

GS geven vervolgens aan dat er verder wordt gegaan met de digitalisering van de organisatie, het stimuleren van een andere wijze van werken en het verbeteren van de bezettingsgraad. Hierbij zal een zo groot mogelijk deel van de resultaten van het voorbereidingstraject van Metamorfose gebruikt worden.

21 februari 2008