Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


routes

21-02-2008: Meimaand Fietsmaand nu al recordaantal routes

Editie 2008 grootste, landelijke tweewieler-evenement

MEIMAAND FIETSMAAND NU AL RECORDAANTAL ROUTES

Nederland staat ook in dit jaar tussen april en juni weer 31 dagen lang in het teken van de Meimaand Fietsmaand. Tijdens dit grootste, landelijke tweewieler-evenement worden er bijna 300 toer- en recreatieve routes uitgezet. Een record, want nooit eerder waren er tegelijk zoveel unieke fietstochten beschikbaar, die alleen in de maand mei kunnen worden verreden.

Het thema van de derde Fietsmaand is: Samen Fietsen. Extra aandacht krijgt in deze editie het nationale toeristische themajaar `Nooitverwacht Nederland', zodat al fietsend tal van onbekende toeristische `pareltjes' kunnen worden bezocht.

De fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in samenwerking met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Stichting Landelijk Fiets Platform.
Mede-participanten zijn VVV Nederland, Keukenhof, supermarktketen Jumbo,Staatsbosbeheer en GroenRijk. Net als voorgaande jaren is het goede doel KWF Kankerbestrijding.

"De bedoeling is om fietsen als recreatieve en sportieve vrijetijdsbesteding te stimuleren, maar ook om meer mensen het gezondheidseffect van fietsen laten ervaren. En om deelnemers te laten genieten van Nederland als toeristische fietsbestemming. Voor één of meer dagen." aldus Rien van den Anker van het NBTC. Dat is ook de reden waarom de door het ministerie van VWS geïnitieerde campagne ´30 minuten bewegen´ van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) direct bij de Meimaand Fietsmaand is betrokken.

De Meimaand-fietsroutes worden verzorgd door tientallen routemakers van VVV´s en toerfietsverenigingen. Veelal zijn ze `prettig aangekleed' met bijzondere stops bij attracties, musea of boerderijen. Tijdens de weekenden zullen Keukenhof, Jumbo en Staatsbosbeheer bijzondere activiteiten organiseren.
Zo kan er voor het eerst op 1, 2 en 3 mei ´s avonds in Lisse tussen de tulpenbedden van Keukenhof worden gefietst. Ook zijn er Meimaand-verblijfsarrangementen.

Het totale route-aanbod en meer achtergrond-informatie is digitaal te vinden op www.meimaandfietsmaand.nl .