Politie Zuid-Holland-Zuid

21/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 21-02-2008 o Persberichten district II

DE WEG KWIJT
GORINCHEM De politie heeft op woensdagmiddag 20 februari een 79-jarige man uit Leerdam van de A27 gehaald. De man reed daar in zijn brommobiel over de vluchtstrook. Agenten lieten hem stoppen. De bestuurder en zijn vrouw waren enigszins verward. Ze waren op bezoek geweest bij familie. Bij het naar huis gaan, wist de man het niet meer en reed naar Gorinchem waar hij de A27 op ging. Een van de politieagenten bracht de brommobiel thuis. Het rijbewijs van de man is afgenomen.

JONGENS LASTIGGEVALLEN
GORINCHEM De politie heeft op woensdagmiddag 20 februari twee jongens van 13 en 15 jaar uit Gorinchem aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. De twee vielen die middag twee jongens lastig die samen wat zaten te eten onder het viaduct op de Grote Haarsekade nabij de rijksweg A15. De verdachten zouden deze jongens bedreigd hebben en geld van hen hebben geëist. Toen ze dit niet kregen, kreeg een van de jongens een schop. De geschrokken knapen liepen terug richting school waar ze hun leraar inlichtten. Die trad daadkrachtig op en greep de 13-jarige in de kraag in afwachting van de politie. Zijn 15-jarige vriendje meldde zich later op het politiebureau. Na verhoor op het politiebureau werden ze in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN MET GESTOLEN SNORFIETS EN BROMFIETS GORINCHEM De politie heeft in de nacht van woensdag 20 februari op donderdag 21 februari twee 18-jarige jongemannen uit Gorinchem aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets en een snorfiets. De voertuigen zijn in beslaggenomen, de jongemannen ingesloten.
Op die woensdagmiddag deed een 22-jarige vrouw uit Gorinchem aangifte van diefstal van de betreffende snorfiets. Deze was weggenomen voor haar huis in de Boogschutterstraat. s Nachts zagen surveillerende agenten twee jongens lopen in de Wijnkoperstraat. De een liep met een bromfiets, de ander met een snorfiets. Beiden werden door de politie aangehouden. De jongen verklaarde de bromfiets gevonden te hebben maar dit klopte niet want eerder die avond deed een bewoner in de Wijnkoperstraat aangifte van diefstal van de bromfiets. De jongen met de snorfiets verklaarde dat deze van een vriend was. De agenten wisten dat dit ook niet klopte vanwege de eerdere aangifte die woensdagmiddag werd gedaan.

ONRECHTMATIG IN NEDERLAND
SLIEDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 20 februari een 26-jarige vrouw en een 12-jarig meisje beiden van Joegoslavische afkomst aangehouden. De politie ging af op de melding van een verdachte situatie in Sliedrecht. Daar zouden op het Winklerplein vier personen lopen die in verband werden gebracht met zakkenrollerij. Agenten controleerden de vier personen op de N214 waar ze inmiddels reden in een auto. De twee vrouwen konden zich niet identificeren en werden meegenomen naar het politiebureau. Daar bleken de twee onrechtmatig in Nederland te verblijven. Ze zijn in vreemdelingenbewaring gesteld. De overige twee inzittenden konden zich identificeren. Er bleek ook geen buit in de auto te liggen.

MAN AANGEHOUDEN NA BRAND EN VERNIELING
LEERDAM - Een 22-jarige man uit Leerdam is in de nacht van woensdag op donderdag 21 februari aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er brand woedde in de tuin van een woning aan de Ruijterstraat. De brandweer was ook snel ter plaatse en heeft het brandje in de tuin geblust. De 22-jarige zoon des huizes bleek naast de brand ook een ruit te hebben vernield. Daarnaast had hij zijn vader en stiefmoeder klappen gegeven. De zoon had echter de benen genomen en kon even later aan de Lingestraat door de politie worden aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau.

BRANDSTOF GESTOLEN
LEERDAM - Een 24-jarige man uit Litouwen is in de nacht van woensdag op donderdag 21 februari aangehouden aan het Recht van ter Leede. Eerder die nacht was het busje van de man in Nieuwland onder verdachte omstandigheden gezien. Agenten lieten het busje daarom stoppen en controleerden de bestuurder. In het busje werden twee messen en gereedschap aangetroffen. Ook stond er in het busje een emmer met diesel. De man is aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. De verdachte bleek net vijf dagen uit de gevangenis te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en is ingesloten.