RTL Group

Alle kwartfinales KNVB beker live bij RTL 7

Toernooi kent verrassend verloop

De achtste finales in het toernooi om de KNVB Beker die live werden uitgezonden bij RTL 7 trokken gemiddeld ruim 1 miljoen kijkers. De volgende, de vijfde speelronde staat gepland voor 26, 27 en 28 februari. Allevier de kwartfinales zijn dan rechtsreeks te zien bij RTL 7. Ook de presentatie en de voor- en nabeschouwingen komen vanuit de stadions.

De strijd om de KNVB Beker is dit jaar niet alleen bijzonder spannend, de uitkomsten zijn tot nu toe ook zeer verrassend. Van de acht clubs die de kwartfinales hebben gehaald, zijn er maar vier afkomstig uit de hoogste regionen van het betaald voetbal, de Eredivisie. Van de overige kanshebbers komen er drie uit de Jupiler League en één speelt zelfs in de zaterdag hoofdklasse.

De eerste kwartfinale wordt op dinsdag 26 februari afgetrapt in Haarlem. Daar ontvangt deze club uit de Jupiler League Heracles Almelo (Eredivisie). Jan Joost van Gangelen presenteert deze uitzending, het commentaar bij de wedstrijd komt van Mark van Rijswijk en Humberto Tan doet de interviews.

Later op de avond speelt FC Dordrecht (Jupiler League) thuis tegen de Eredivisieploeg van Roda JC. Presentator Wilfred Genee en analyticus Johan Derksen zijn erbij, evenals commentator Vincent Schildkamp. Barbara Barend voelt de spelers en trainers aan de tand.

Op woensdag 27 februari komt wellicht de grootste sensatie van het toernooi in actie. Dan voetbalt zaterdaghoofdklasser Quick Boys uit Katwijk thuis tegen NAC Breda uit de Eredivisie. Lukt het de amateurs om nog eens te stunten en zelfs de halve finales te bereiken, met verder uitzicht op Europees voetbal?

Jan Joost van Gangelen is erbij in Katwijk en Willem van Hanegem analyseert het vertoonde spel. Leo Driessen verzorgt het commentaar en Barbara Barend is ter plaatse voor de interviews.

Van de traditionele grote clubs is alleen Feyenoord nog in de race om de KNVB Beker. De Rotterdammers treffen op donderdag 28 februari FC Zwolle uit de Jupiler League. Na afloop van deze wedstrijd vindt tevens in de uitzending de loting plaats voor de halve finales.

Wilfred Genee en Willem van Hanegem zijn in de Kuip, commentator is Ron de Rijk. Humberto Tan interviewt niet alleen de hoofdrolspelers, hij presenteert ook de loting.

Uitzending: RTL 7

-dinsdag 26 februari, 18.00 uur: RTL Voetbal: KNVB Beker Haarlem Heracles Almelo

-dinsdag 26 februari, 20.30 uur: RTL Voetbal: KNVB Beker FC Dordrecht Roda JC

-woensdag 27 februari, 19.55 uur: RTL Voetbal: KNVB Beker Quick Boys NAC Breda

-donderdag 28 februari, 19.55 uur: RTL Voetbal: KNVB Beker Feyenoord FC Zwolle

Website: www.rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.