Roemruchte Happy Hardcore weer helemaal terug

18/01/2008 11:13



B2S Events BV



ROTTERDAM - De roemruchte housestijl Happy Hardcore is terug van weggeweest. De muziek die een geheel eigen scene wist te creëren - die van de gabbers - is bezig met een ware hergeboorte in de Nederlandse clubs. DJ's uit de gouden happy hardcoretijd zijn terug op het podium, en verwachten weer volle clubs te gaan trekken. De populaire Rotterdamse club Outland is al zó zeker van de revival, dat de 'kannonnen' uit die tijd zoals Charly Lownoise & Mental Theo, Mark Oh', Bass-D en King Matthew, Dune en Paul Elstak een volbloed Happy Hardcore avond gaan hosten, en wel op zaterdag 23 februari.

Wonderfull days, Burning love, Tears don't lie, Your smile en Life is like a Dance, het zijn de grijsgedraaide hits uit de Happy Hardcore periode, midden jaren negentig. De happy nummers uit de jaren '90 wisten een tijd lang de Nederlandse hitlijsten te veroveren. Menig persoon is ermee opgegroeid en heden ten dage blijven het voor velen lekkere platen om weer eens terug te horen. Kenmerkend voor Happy Hardcore is dat het tempo erg hoog ligt, iedereen 'los' gaat en meezingt. Happy Hardcore verdween eind jaren negentig geheel uit de schappen, om plaats te maken voor nieuwe stromingen zoals Hardstyle en Hardcore.

Happy Hardcore mag nu weer en op veel feesten hoor je de happy plaatjes weer voorbij komen. Nu zijn ook toonaangevende clubs als Outland bereid de grote schare oude en nieuwe fans van een stevige clubavond te voorzien. Op zaterdag 23 februari 2008 is er daarom een ouderwetse Happy Hardcore in Outland aan de Prins Alexanderlaan in Rotterdam.

De line up nog kort op een rij:

CHARLY LOWNOISE & MENTAL THEO // MARK OH' // BASS-D & KING MATTHEW // DUNE // DJ PAUL ELSTAK // LIVE: CRITICAL MASS