Bonnefanten Museum Maastricht

M2LIVE 08 speciaal oog voor beeldende kunst

MuseumMarathon zaterdag 23 februari 14 > 02 uur

Aangemoedigd door het enorme succes van vorig jaar is het Bonnefantenmuseum samen met een groep gedreven jongeren druk met de voorbereidingen van de 4e editie van M2LIVE. Op zaterdag 23 februari is het museum weer de unieke setting voor een levendige MuseumMarathon: van 14.00 - 2.00 uur vindt er een honderdtal uiteenlopende optredens plaats van jonge talenten uit de regio. Naast het beste op het gebied van de podiumkunsten, wordt dit jaar het accent gelegd op de beeldende kunst. In dit kader wordt voor het eerst de M2LIVE filmprijs georganiseerd.

JONGEREN ORGANISEREN EEN HONDERDTAL OPTREDENS
Studenten en scholieren uit Maastricht en omgeving organiseren samen met medewerkers van het museum de optredens, dus met de inhoud zit het wel goed. Er is een middag- en avondprogramma met (muziek)performances, film, dance, bands, DJ's, literatuur, klassiek en modern ballet, gedichten, theater, cabaret, modeshow, klassieke of lounge muziek. Kortom van alles is mogelijk en het experimentele wordt niet geschuwd!

ART TRIPS
De hele dag door zijn er Art trips die worden verzorgd door een team van 'jonge' gidsen, studenten en scholieren. Als ware professionals maken zij op geheel eigen wijze bezoekers enthousiast voor de kunst in het Bonnefanten. Vijf weken lang volgen zij in hun vrije tijd een intensieve opleiding waarin ze samen met een theaterdocent aan hun persoonlijke performance werken.

FILMPRIJS
Wereldwijd dragen jongeren dagelijks bij aan de ontwikkeling van een eigentijdse beeldcultuur. Reden voor M2LIVE om op zoek te gaan naar de filmtalenten (tussen 12 en 25 jaar) uit de regio. Ben je altijd met een videocamera of telefoon in de weer, of ken je iemand die een hééél leuk filmpje heeft gemaakt over zijn kat, de voeten van haar vader, treinen in de mist, zijn oma in de stelling van Pythagoras? Dan is nu het moment om je stoute schoenen aan te trekken en je ware filmtalent te tonen.
De beste inzendingen zijn te zien op 23 februari tijdens M2LIVE in de filmzaal van het museum. De winnaar krijgt een geheel verzorgd weekendje Filmfestival Utrecht/Rotterdam voor 2 personen en zijn/haar filmpje zal worden vertoond op L1 tijdens de Special op zondag 2 maart 2008. De prijsuitreiking is tijdens de opening van M2LIVE 08 om 14.00 uur.
De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit:

- David Deprez, artistiek directeur Filmhuis Lumière
- Paula van den Bosch, conservator hedendaagse kunst Bonnefantenmuseum


- Mark Hermans, hoofdredacteur CODE en filmmaker

Deelname kan door het uploaden van een filmpje (min. 2 minuten - max.10 minuten) op YouTube én een CD of DVD te sturen naar Bonnefantenmuseum, M2LIVE Filmprijsvraag, Postbus 1735, 6201 BS Maastricht. Graag hierbij vermelden de titel van je filmpje, je naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Je inzending moet voor 17 februari a.s. binnen zijn. Over de uitslag wordt verder niet gecommuniceerd.

Nog inspiratie nodig? Momenteel is in het museum een hele verzameling maffe filmpjes te zien van wereldberoemde kunstenaars.

AFTERPARTY
Vanaf 23 uur tot 02 uur is er een swingende afterparty met LIVEmuziek in café Ipanema. Het museum blijft open tot 24 uur. Entree museum is de hele dag gratis voor iedereen die er jonger uitziet dan 25!

SUPPORT
M2LIVE is een initiatief van het Bonnefantenmuseum Maastricht en wordt mede mogelijk gemaakt door Code 043, Gemeente Maastricht en de Provincie Limburg. L1 treedt op als mediasponsor voor de editie 2008.

Terugblik M2LIVE 2007

Bekijk hier de terugblik van M2LIVE 2007, compleet met foto's en het complete programma.