Ingezonden persbericht


14 februari 2008

Persbericht van Vrouwen voor Vrede

Vrouwen voor Vrede gaat door als vereniging

Amersfoort, 14 februari 2008 - De basisbeweging Vrouwen voor Vrede wordt omgezet in vereniging Vrouwen voor Vrede. De eerste Algemene
Ledenvergadering vindt plaats op 23 februari in de Johanneskerk in Amersfoort.

Vrouwen voor Vrede bestaat al meer dan 25 jaar. De beweging is ontstaan als protest tegen de komst van de kernwapens. Binnen Vrouwen voor Vrede is altijd het besef geweest dat vrede meer is dan de afwezigheid van oorlog. Vrouwen voor Vrede is dan ook op zeer veel verschillende terreinen actief zowel plaatselijk, landelijk als internationaal.

Na een intensief haalbaarheidonderzoek is gebleken dat het nu tijd is om de kracht van het werk van Vrouwen voor Vrede te bewaren en de versnippering tegen te gaan. De aanbeveling is gedaan om naar buiten te treden met een sterk,
gemeenschappelijk thema en nieuwe actievormen uit te proberen. Door het oprichten van de Vereniging Vrouwen voor Vrede wordt een volgende stap gezet.

Vrouwen voor Vrede streeft naar een geweldloze, respectvolle en veilige mondiale samenleving, waarin welvaart en welzijn rechtvaardiger zijn verdeeld en het milieu wordt ontzien; waar mensen - mannen en vrouwen - ongeacht afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke of maatschappelijke achtergrond gelijkwaardig worden behandeld; en conflicten niet met wapens worden beslecht, maar geweldloos worden opgelost. Alle belangstellende vrouwen zijn welkom en mogen meebeslissen.

Zaterdag 23 februari 2008 wordt de basisbeweging Vrouwen voor Vrede omgezet in een vereniging Vrouwen voor Vrede. Deze eerste algemene ledenvergadering vindt plaats in de Johanneskerk, Westsingel 30 in Amersfoort van 13.00 tot 16.00 uur.

Vrouwen voor Vrede Postbus 963 3800 AZ Amersfoort
Telefoon: 033-4622755 E-mail: vrouwenvoorvrede@antenna.nl Website: www.vrouwenvoorvrede.nl

-------

Noot voor redacties