Gemeente Doetinchem

Opening natuurpark Ruige Horst

Op zaterdag 23 februari om 14.00 uur opent wethouder Peter Drenth de Ruige Horst officieel bij de eerste poel aan de kant van de Vossenstraat, naast huisnummer 8. De opening wordt gevierd met een aantal rondleidingen speciaal gericht op kinderen vanaf zes jaar.

De Ruige Horst ligt grofweg tussen de Vossenstraat en de Vijverlaan en het gebied beslaat zon dertig hectare. De Ruige Horst is van oorsprong agrarisch gebied dat geleidelijk is veranderd in een natuurpark waarin vrij gewandeld kan worden. Drentse heideschapen en Schotse Hooglanders begrazen het gebied. Onlangs is de Ruige Horst uitgebreid met ongeveer 7 hectare. De extra mogelijkheden die het gebied hierdoor heeft gekregen vragen om een officiële heropening.

Opening
Op zaterdag 23 februari om 14.00 uur opent wethouder Peter Drenth het park officieel. De opening vindt plaats bij de eerste poel aan de kant van de Vossenstraat. Ingang park naast huisnummer 8.

Rondleidingen voor kinderen
Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar organiseert de gemeente Doetinchem op de dag van de opening tevens een aantal rondleidingen. Deze rondleidingen, onder begeleiding van een IVN-gids, duren ongeveer een half uur. De IVN-gids voorziet de kinderen van allerlei leuke wetenswaardigheden. Ouders mogen onder begeleiding van hun kind(eren) mee.

Programma zaterdag 23 februari:
Locatie park Ruige Horst, ingang Vossenstraat o.h.v. huisnummer 8. 11.00 11.30 Rondleiding I
12.00 12.30 Rondleiding II
13.30 14.00 Rondleiding III
14.00 14.30 Officiële Opening door Peter Drenth 14.30 15.00 Rondleiding IV