Artis

Amsterdam

Persbericht

Coole Kikkers, voorjaarsvakantie in Artis
Kikkers redden met Kikker van Max Velthuijs in Artis!

In de voorjaarsvakantie (zaterdag 23 februari t/m zondag 2 maart) vindt in Artis het evenement Coole Kikkers plaats. Tijdens deze week zijn er allemaal coole kikkeractiviteiten en ontdek je waarom amfibieën zo belangrijk voor ons zijn. Artis heeft de grootste collectie amfibieën van alle dierentuinen in Nederland, dus je komt ze tijdens je bezoek in ieder geval tegen. Wat dacht je van een Pipapad die doet alsof hij een blaadje is of de felgekleurde pijlgifkikkers en de vuursalamanders.

Amfibieëncrisis

Het jaar 2008 is wereldwijd uitgeroepen tot het Jaar van de Kikker om aandacht te vragen voor de wereldwijde amfibieëncrisis. In de hele wereld worden vele soorten amfibieën kikkers, padden en salamanders met uitsterven bedreigd door een hardnekkige schimmel. In de afgelopen jaren zijn hierdoor al 120 soorten helemaal uitgestorven. De Nederlandse dierentuinen hebben ook de handen ineen geslagen om deze biologische ramp tegen te gaan en organiseren door het hele jaar heen vele activiteiten om geld in te zamelen.

Coole kikkeractiviteiten

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er overal in Artis activiteiten met het thema Coole Kikkers. Bezoek de tentoonstelling over amfibieën in het Aquarium of laat je schminken als een echte kikker. In het Geologisch Museum kom je alles te weten over de kikkerevolutie en in de knusse voorleeshoek kan je luisteren naar prachtige sprookjes en andere spannende verhalen. Gedurende het evenement is er ook een bijzondere gast in de tuin. Kikker van Max Velthuijs is speciaal naar Artis gekomen om zijn koudbloedige vriendjes een warm hart toe te dragen en misschien wil hij wel met jou op de foto.

Unieke kans: Ont(k)waken in Artis!

Tijdens de Coole Kikkers week kan je ook meedoen aan de speurtocht met een unieke prijs: een overnachting in Artis. Wie weet ont(k)waak jij wel tussen de dieren in Artis! Door deel te nemen aan de speurtocht draag je ook bij aan het redden van de amfibieën, dus haal hem op in het Planetarium en vul hem snel in.

Kikkers redden

Zelf kan je ook wat doen om de kikkers, padden en salamanders te redden. Ruim de natuur op, in of rond sloten en poelen. Help mee met padden-oversteekacties of doneer geld voor de actie. In het Planetarium zijn mooie amfibieënartikelen te koop en speciaal voor het Jaar van de Kikker heeft Harry Sacksioni zijn nummer Paddentrek op cd-single opgenomen. De opbrengst van de verkoop van deze artikelen en het evenement draagt bij aan de amfibieëncampagne. Kom dus kikkers redden in Artis!
Klik op de link om de perfoto's te bekijken/downloaden