Theater de Uitstek


Persbericht

Theater de Uitstek
31 januari 2008

Margriet Sjoerdsma

With the whisper of a morning

Zaterdag 23 februari 2008, 20.15 uur
E 14,- / E 12,50

Theaterconcert
Margriet Sjoerdsma

With the whisper of a morning

Tussen pop en jazz

Margriet bevindt zich met haar muziek op het dynamische grensvlak van pop en jazz. Deze muziekstroming is een aantal jaren geleden populair geworden door namen als Katie Melua en Norah Jones. Geïnspireerd vanuit zowel de pop als de jazz meandert Margriet door haar grotendeels zelfgeschreven liedjes heen. Kortom; een zeer prettige muziekstijl waarbinnen Margriet vocaal weet te excelleren! Een zeer belangrijke pilaar is de samenwerking met het piano talent Dimitar Bodurov. Live laat ze zich tijdens de show tevens begeleiden door haar vaste muzikanten op drums en bas.

Op 16-jarige leeftijd begint Margriet met zingen aan de vooropleiding van het Maastrichts Conservatorium. Dit naast haar gymnasiumopleiding in Sittard. In datzelfde jaar behaalt zij met haar toenmalige band de finale van de Kunstbende en treedt ze op in de Grote Zaal van de Vredenburg te Utrecht. Margriet wordt hierna toegelaten tot het Rotterdams Conservatorium. De afgelopen zomer studeerde Margriet Cum Laude af in Rotterdam. Dit tijdens een dampend eindconcert in een bomvolle zaal. Gesteund door haar glansrijke afzwaaien is Margriet inmiddels begonnen aan de Masteropleiding aan het conservatorium van Amsterdam.

In 2002 wint Margriet een finaleprijs op het prestigieuze Prinses Christina Concours, waar Dimitar Bodurov haar begeleidt op piano. Rita Reys neemt Margriet onder haar hoede. De grand lady van de Nederlandse jazz geeft haar een aantal prive lessen. Margriet is zeer onlangs uitgekozen om deel te gaan nemen aan de tweede editie van de Brussels Young Jazz Singers Competition in de befaamde Music Village te Brussel. Jazzgrootheden als David Lynx en Sheila Jordan zitten in de jury.

Haar debuutalbum 'With A Whisper Of A Morning' wordt zowel in binnen- als buitenland erg goed ontvangen. Margriet is dan ook vaak te horen op o.a. Radio 2, de Concertzender, Jazz Arrow en Radio Rijnmond.

De pers over de CD:

'A singer that possesses both an excellent voice and strong vocal abilities is a rare phenomenon. Combine this with impeccable taste and a voice full of personality and warmth and you meet Margriet Sjoerdsma.' Hein van de Geyn, July 2006

'Het verdient bewondering als je met een debuut komt dat van begin tot eind boeit. Met 'laid back' gezongen nummers, verrassende arrangementen en swingende musici is dit een plaat om blijvend van te genieten. Haar stem is warm, haar intonatie lyrisch en persoonlijk. Nederland heeft er weer een voortreffelijk jazzvocaliste bij'. Frank Huser Jazzflits, 3 september 2006

'Schitterende arrangementen die verre van dichtgetimmerd zijn. Een muziekstijl waarin jazz en pop op een geloofwaardige manier in elkaar opgaan.' Ton Ouwehand Tubantia, 11 september 2006

'Een hele opluchting, die eerste maten van deze debuut-cd. Nu eens niet de dodelijk vervelende swing-of-ik-schiet aanpak die vrijwel alle jongedamesvocalisten hanteren.' Coen de Jonge Jazzism, oktober 2006

|Fotografie:      |Pien Meppelink                                           |
Meer informatie bij Theater de Uitstek, Arpa Telimi, tel: 078-6194508 of publiciteit@uitstek.nl

Theater de Uitstek
Norderstedtplein 10
3332 GK Zwijndrecht
078 - 619 43 33
www.uitstek.nl


---- --
Persbericht

Theater de Uitstek
31 januari 2008

Geen Familie

CTRL+ALT+DEL

Donderdag 21 februari 2008, 20.15 uur
E 13,- / E 11,50

Cabaret

Reprise
Geen Familie

CTRL+ALT+DEL
Cabaretduo GEEN FAMILIE gaat in reprise met Ctrl+Alt+Del. Na een succesvol eerste seizoen komt het duo terug in o.a. Theater de Uitstek. In hun voorstelling geven de winnaars van de Wim Sonneveldprijs 2005 hun eigen kijk op het internet. Ctrl+Alt+Del is een mix van cabaret, toneel en muziektheater. Absurde humor, mooie liedjes, en een verhaal dat je bijblijft.

GEEN FAMILIE bestaat uit Niels van der Laan en Jeroen Woe. Zij ontmoetten elkaar op de Kleinkunstacademie in Amsterdam, en vormen sindsdien een bijzonder theaterduo. In 2005 wonnen zij de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Ze zijn bekend van het roemruchte radioprogramma Spijkers met Koppen, waar ze wekelijks het cabaret programma verzorgen.

Ctrl+Alt+Del is hun eerste avondvullende voorstelling waarin de twee theatermakers zich bedienen van een diversiteit aan stijlen. In hoog tempo volgen acts, scènes en liedjes elkaar op. En binnen de absurdistische sketches en de pakkende muziek ontvouwt zich haast ongemerkt een ontroerend verhaal. GEEN FAMILIE pakt alledaagse verschijnselen en geeft daar een onverwachte draai aan.

Ctrl+Alt+Del draait om het internet. Op geheel eigen wijze laten de theatermakers hun licht schijnen over de invloed van het web op het dagelijks leven. Een overvloed aan communicatiemiddelen overspoelt ons elke dag, maar wanneer maak je nou echt contact? Internetrages en andere moderne verschijnselen worden op onnavolgbare wijze belicht en blootgelegd. De hype van Hyves, het waarom van weblogs, het grillige van chats. Maar ook voor digibeten is er genoeg interessants. Met veel humor en muziek neemt GEEN FAMILIE je mee naar een wereld waarin niets is wat het lijkt.

De muzikale ondersteuning is in handen van Peter Sambros. Bij GEEN FAMILIE is deze multi-muzikant sfeerbepalend. Ira Judkovskaja neemt de regie voor haar rekening. Zij werkte eerder bij Orkater, het NNT en Het Toneel Speelt.

De pers over Ctrl+Alt+Del:

Een zeer geslaagde voorstelling, met een duidelijke focus, een paar puike liedjes en prettig absurde grappen. (Het Parool)

Van der Laan en Woe bewijzen met hun springerige fantasie, durf en acteertalent thuis te horen op het podium. (De Volkskrant)

Van der Laan en Woe zijn overtuigende acteurs. Ctrl+Alt+Del is een cabaretvoorstelling met veel theatraliteit; scènes zijn strak gemonteerd en worden spannend uitgewerkt. (Het Parool)

Meesterlijke parodie op de moderne mens. Voor iedereen die zich een moderne burger waant, is 'Ctrl+Alt+Del' een must. De voorstelling combineert cabaret met toneel en muziek en staat garant voor een avond hard lachen. 'Ctrl+Alt+Del' blinkt uit in absurde humor. (TheaterCentraal)

tekst en muziek: Niels van der Laan en Jeroen Woe

muzikale begeleiding: Peter Sambros

regie: Ira Judkovskaja

adviezen: Kees Prins

techniek: Diederik Scholten

vormgeving: Mei-Ling Djoa

|Fotografie:      |Dorine Henning                                           |
Meer informatie bij Theater de Uitstek, Arpa Telimi, tel: 078-6194508 of publiciteit@uitstek.nl

Theater de Uitstek
Norderstedtplein 10
3332 GK Zwijndrecht
078 - 619 43 33
www.uitstek.nl


---- --