Gemeente Zandvoort


23 februari - Ontdek alle sportieve mogelijkheden op Zandvoortse seniorenbeurs

'30 minuten bewegen'. Dat is het thema van de Zandvoortse Seniorenbeurs die zaterdag 23 februari 2008 van 10.00 uur tot 15.00 uur wordt gehouden, in en rond de Korversporthal. Wie graag fit wil blijven bezoekt de beurs en ontdekt welke mogelijkheden hij allemaal heeft.

Opening
Duco Bauwens, presentator van het populaire TV programma Nederland in beweging, verzorgt om 10.00 uur een spetterende opening: een knallende warmingup waarmee op cardiovasculair verantwoorde wijze uw hart sneller gaat kloppen voor een gezond(er) leven. Na de warming-up bent u van harte welkom op de informatie markt en kunt u een bezoek brengen aan de wateetenbeweegik-bus, een initiatief van het voedingscentrum en NISB.

Inzichtelijk
Op de beurs krijgt u een namelijk overzicht van producten, diensten en voorzieningen waarvan gebruik kunnen maken in Zandvoort. Tevens is er volop gelegenheid om daadwerkelijk kennis maken met de (sport)activiteiten. Er zijn verschillende activiteiten rondom de bus, zoals een kookeiland, een beweegpodium en 2 Wii spelcomputers. De bus zelf zit vol met informatie over gezonde voeding en voldoende bewegen. Daarnaast zullen er diverse (sport)demonstraties gegeven worden door organisaties uit Zandvoort. Zo kunt u bijvoorbeeld gratis deelnemen aan twee Golfsport kennismaking clinics verzorgt door Open Golf Zandvoort. Hierin worden de grondbeginselen van de golfsport uitgelegd en wordt u in de gelegenheid gesteld om zelf ook een balletje te slaan.

Interesse?
Geef u op voor de Seniorenbeurs. Dat kan tot en met 15 februari. Geef u op bij Sportservice Heemstede-Zandvoort, telefoonnummer 023-5740116 of stuur een e-mail naar steffen van der pol. Sportservice Heemstede-Zandvoort en de gemeenten Zandvoort streven naar een zo hoog mogelijke bezetting zodat de bezoekers van de seniorenbeurs een goede indruk krijgen van wat hun gemeente allemaal voor hen in huis heeft.

Organisator
De organisator van de Seniorenbeurs is Sportservice Heemstede-Zandvoort in samenwerking met de gemeente Zandvoort. Bij tal van gelegenheden wordt er op gehamerd door gemeenten en overheid dat burgers, ongeacht hun leeftijd, handicap of ziekte, zo veel mogelijk moeten meedoen met de samenleving.

Belang
Met diverse campagnes worden ouderen gestimuleerd zo lang mogelijk hun kennis, kunde en levenservaring te delen. Dat is in het belang van de Zandvoortse samenleving. Maar ook voor de ouderen zelf, want die kunnen zo vitaal en gezond oud worden. De Seniorenbeurs speelt hierop in en is dan ook van grote betekenis.

Voorbereidingen
Sportservice Heemstede-Zandvoort is druk bezig met de voorbereidingen. Zo worden momenteel de organisaties benaderd die met een stand, demonstratie, workshop of anderszins willen deelnemen aan de beurs. De deelnemers kunnen op de beurs leden winnen en vrijwilligers werven.