Gemeente Culemborg

Een uur voor de natuur

(13 februari)

In het griendcomplex aan de Holderweg, nabij de A2, kunnen kinderen met hun ouders op zaterdag 23 februari tussen 11.00 uur en 15.00 uur een uurtje aan het werk in de natuur.

Tijdens het uur gaan de kinderen met hun ouders aan het werk met snoeischaar en zaag. Na het snoeien kunnen de deelnemers leren hoe ze een afscheiding kunnen vlechten. Ook kunnen ze een broodje bakken boven het vuur onder het genot van warme chocomel.

Als u de 23e een uur voor de natuur neemt, kunt u een mooie bijdrage leveren aan de natuurwaarde dicht bij huis! In verband met de veiligheid is de minimumleeftijd 10 jaar.

Inschrijving
Om alles in goede banen te leiden is het noodzakelijk dat u zich van tevoren aanmeldt. Stuur daarvoor een e-mail naar natuurfeest@culemborg.nl. Vermeld in de aanmelding het aantal deelnemers (aantal volwassenen en aantal kinderen) en het gewenste tijdstip van deelname (11.00-12.00 uur, 12.00-13.00 uur, 13.00-14.00 uur of 14.00-15.00 uur). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met daarin de routebeschrijving.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van het Steunpunt NME op de website: www.nmeculemborg.nl onder het kopje 'activiteiten'.

Samenwerking
Het Steunpunt NME organiseert deze natuurfeestdag samen met Staatsbosbeheer, de Natuur en Vogelwacht Culemborg (NVWC), Stichting Duurzaam Rivierenland, Stichting Caetshage, de Lions Culemborg en de buitendienstmedewerkers van de gemeente.