Nederland krijgt dagelijkse sportkrant: AD Sportwereld Pro

23/02/2008 07:00

AD

23 februari 2008

NEDERLAND KRIJGT DAGELIJKSE SPORTKRANT: AD SPORTWERELD PRO

Rotterdam - Onder de naam AD Sportwereld Pro komt AD in het bijzondere sportjaar 2008 vanaf april vijf maanden lang met een dagelijkse full colour sportkrant van 32 pagina's. In maart wordt alvast de nieuwe website www.sportwereld.nl gelanceerd. Half maart wordt de eerste actuele proefversie van AD Sportwereld Pro gepresenteerd.

Jan Bonjer, algemeen hoofdredacteur van AD: "De periode tussen april en september is met ondermeer het EK Voetbal, Wimbledon, de Tour de France en de Olympische Spelen één groot sportevenement. Sport stroomt al jaren door de aderen van AD, maar ter gelegenheid van deze fantastische sportzomer geven we Nederland, de sporter en onszelf een verleidelijke uitbreiding in de vorm van de eerste losse sportkrant van Nederland. De sportkrant zal bomvol staan met niets anders dan nationale en internationale topsport."

AD Sportwereld Pro is verkrijgbaar via een abonnement voor 19,95 euro per maand of voor 1 euro in de losse verkoop. Aan het bestaande AD verandert niets. AD-abonnees kunnen AD Sportwereld Pro ontvangen tegen een gereduceerd tarief van 25 euro voor vijf maanden. De verwachte oplage van de krant is gemiddeld 75.000 exemplaren. De krant zal te koop zijn bij zeker 10.000 losse verkooppunten.

AD Sportwereld Pro completeert het multimediale sportaanbod van AD in 2008. Het totale aanbod omvat: AD Sportwereld, AD Sportwereld Pro, een EK Magazine, de website www.sportwereld.nl, de amateursport community www.mijnsportwereld.nl, het radioprogramma BNR Sportwereld en sportnieuws op beeldschermen in 400 sportkantines. Jan Bonjer: "Onze passie, expertise en autoriteit op het gebied van sport zijn onbetwist. Die nummer 1 positie maken we met dit complete sportpakket helemaal waar. Alle soorten sportliefhebbers kunnen op elk moment van de dag via steeds meer verschillende mediatypen met ons sportnieuws in aanraking komen."





http://www.sportwereld.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/