Gemeente Lansingerland


Kapvergunning ZoRo-busbaan ingetrokken

Onlangs is de kapvergunning die Gemeentewerken Rotterdam in december 2007 had aangevraagd bij de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek voor het rooien van bomen ten behoeve van de aanleg van de ZoRo-busbaan ingetrokken. Deze kapvergunning was aangevraagd voor het rooien van bomen langs het tracégedeelte tussen halte Rodenrijs en de Wildersekade.

Tijdens een gesprek met betrokken partijen (RET, Gemeentewerken, gemeente Lansingerland en deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek) is men tot de conclusie gekomen dat deze aanvraag was gebaseerd op een onjuiste voorstelling van zaken over de tracering van de busbaan en het fietspad. Er zal een nieuwe aanvraag worden ingediend, gebaseerd op een ontwerp dat optimaal rekening houdt met aanwezige bomen en struiken. Dit betekent dat in het tracédeel tussen de Wildersekade en het fietspad vanaf de Penninghlaan veel minder gerooid hoeft te worden dan nu was voorgesteld. Het zal waarschijnlijk neerkomen op een hoekje van een beplantingsvak t.b.v. de bocht in de busbaan, enkele overhangende bomen en wat beplanting nabij de Wildersekade.

Als de situatie van het nieuwe tracé is verwerkt op tekening zal hier meer duidelijkheid over zijn.

Indien een nieuwe aanvraag wordt ingediend voordat de aanleg van de busbaan onherroepelijk is (er loopt nog een artikel 19 procedure) wordt een kapvergunning verleend onder de voorwaarde dat kap niet eerder mag plaatsvinden dan nadat de benodigde procedures noodzakelijk voor de aanleg van de busbaan volledig zijn uitgelopen.