Gemeente Geertruidenberg


Oproep werkgroep Veteranendag

Voor de derde keer wordt dit jaar in juni de nationale Veteranendag gevierd. De gemeente Geertruidenberg wil net als vorig jaar ook een plaatselijke Veteranendag houden en zoekt daarvoor veteranen die mee zouden willen denken over de invulling van die dag.

De nationale Veteranendag is door de regering erkend als nationaal evenement. Voor deze dag, met als vaste datum 29 juni (de verjaardag van Prins Bernard), geldt ook een vlaginstructie. Omdat 29 juni in 2008 op een zondag valt, is de landelijke viering in Den Haag dit jaar op zaterdag 28 juni.

De Veteranendag is bedoeld als blijk van waardering voor de veteranen die namens Nederland in oorlogsgebieden of op speciale missies actief zijn geweest. Die dag staan de veteranen centraal, zowel de ouderen als ook jongeren die bijvoorbeeld actief waren in Libanon of Afghanistan.

De gemeente Geertruidenberg organiseerde de plaatselijke editie van de Veteranendag vorig jaar voor de eerste keer, en met groot succes. Er waren zo'n tweehonderd mensen aanwezig. Dit jaar is de Veteranendag in de gemeente gepland op donderdag 26 juni. Een speciale werkgroep bereidt de dag voor. Voor die werkgroep zoekt de gemeente veteranen die mee willen denken over de invulling van het programma. Mogelijk zijn er ook veteranen die op deze dag hun verhaal willen vertellen.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden bij mevrouw Yvonne Hekker, afdeling Voorlichting van de gemeente Geertruidenberg, telefoon 0162-579520. Aanmelden graag voor 10 maart.