SP Tilburg


Vragen over handelsmissies

23-02-2008 * Burgemeester Vreeman, zijn vrouw en wethouder Aarts gaan in april op 'handelsmissie' naar Turkije. De raad blijft vaak volkomen in het ongewisse over de zin en onzin van dit soort reizen en stoort zich in toenemende mate over de afwezigheid van wethouders bij commissievergaderingen. "Wij willen voortaan vooraf een goede motivatie en achteraf een behoorlijk verslag van dit soort reizen", aldus de SP in officiele schriftelijke vragen vandaag aan het college.

"Niet alle missies zijn zondermeer snoepreisjes, maar voor de raad en voor burgers is het verschil niet te zien als geen inzage wordt gegeven in de redenen voor zo'n reis, noch in de resultaten daarvan. Dat moeten we oplossen, gewoon wat meer transparantie, zo moeilijk is dat niet", stelt SP fractievoorzitter Van den Hout in schriftelijke vragen die hij daarover vandaag stelt aan het college. "De aanleiding is het besluit om in april naar Turkije te gaan: mij is absoluut onduidelijk wat we daar gaan doen, en waarom het dan zinvol is dat mevrouw Vreeman en wethouder Aarts meegaan".

Aarts is door deze reis niet aanwezig bij de commissievergaderingen Maatschappij en Fysiek van maandag 14 april. Van den Hout: "Dat gebeurt naar mijn zin veel te vaak. Met name wethouder Aarts heeft er een handje van om de raad in deze niet zo serieus te nemen. En wat moet een wethouder die gaat over stoepen en gezondheidszorg op een handelsmissie in Turkije, terwijl de wethouder economische zaken blijkbaar thuis kan blijven?".

www.tilburg.sp.nl

Meer informatie: Johan van den Hout, 06-51173886