Ingezonden persbericht


Persbericht 08-04

Dordrecht, 22 februari 2008

Voorjaarsvakantie in Biesboschcentrum Dordrecht

Van 23 februari tot en met 2 maart organiseert Biesboschcentrum Dordrecht extra activiteiten voor kinderen én volwassenen in de Biesbosch. Op maandag 25 februari is het centrum vanwege de voorjaarsvakantie extra open van 10 tot 17 uur.

Vaar- en wandeltochten
Traditioneel worden de maand februari afgesloten met de laatste wintertochten van het seizoen. Al is het voorjaar al goed zichtbaar in de natuur, ook wintervogels zoals ganzen zijn nog volop aanwezig. En vanaf de fluisterboot op zonne-energie laten de vogels zich goed bespieden. Op maandag 25, woensdag 27 en vrijdag 29 februari vinden de laatste Snertvaartochten van deze winter plaats: op zoek naar ganzen en andere wintervogels in de Biesbosch. Wie het koud krijgt kan opwarmen met een kop erwtensoep. De tocht begint met een inleiding over vogels om 12.30 uur. Rond 15.00 uur meert de boot weer af bij het Biesboshccentrum. Tip: neem een verrekijker mee! Op dinsdag 26 en donderdag 28 februari wordt de Winterse Huiswaardtocht gevaren: een combinatie van een vaartocht met een stevige wandeling van 2 uur onder leiding van Biesboschgidsen. Aanvang 12.30 uur. Wie wel van erwtensoep houdt maar liever gaat wandelen dan gaat varen, kan op dinsdag 26 februari mee met de Snertexcursie: een wandeling onder leiding van Biesboschgidsen door de Hel- en Zuilespolder, een afwisselend gebied met weilanden, dijkjes, knotwilgen en riet, overgaand in een bosgebied. De wandeling duurt van 11.00 tot 13.30 uur en wordt afgesloten met een kop soep.

Speuren voor kinderen
Op donderdag 28 februari is er een speciale activiteit voor kinderen: zij kunnen onder leiding van gidsen op zoek naar sporen in de Biesbosch. De excursie begint in het Biesboschcentrum bij de tentoonstelling 'Pas op. Sporen!' en duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Meedoen kost E 1,-. Geef je wel van te voren op, anders kun je niet mee.

Voor alle tochten en kinderactiviteiten is vooraf reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch bij Biesboschcentrum Dordrecht, T 078 630 53 53 of per e-mail info@biesbosch.org. Het Biesboschcentrum is te vinden aan de Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht.


---