KNHS


KNHS Regiokampioenschappen Overijssel dressuur paarden en pony's

25 februari 2008

KNHS- Voor de derde week op rij vormde het hippisch centrum in Emmeloord het decor voor het regiokampioenschap Overijssel Dressuur, ditmaal waren de B-ruiters aan de beurt, zowel bij de ponys als bij de paarden.

Bij de paarden ging de overwinning naar de heel netjes sturende Ilse Jansen op de fijn bewegende Quality van Klaverborch (v.Quite Capitol). De combinatie van rijvereniging Arion scoorde 194 en 187 punten. De negentienjarige amazone was goed te spreken over haar winnende proef: Er zaten wel wat kleine storinkjes in, maar dat was meer voor mijn eigen gevoel, dan dat de jury mij er op afgerekend heeft. Quality liep op zich hartstikke netjes. Voor een B-proef was het goed genoeg. Ik heb wel een beetje geluk gehad, want na de selecties was ik nummer zes, eerste reserve dus, en er mochten er maar vijf door. Iemand viel af en op die plek mocht ik rijden. We hebben tussen de selecties en het kampioenschap thuis heel fanatiek geoefend! Quality is in wezen een makkelijk paard, want als hij eenmaal bovenin loopt, blijft hij daar ook lopen. Hij heeft drie goede basisgangen en een plezierig karakter. Hoewel hij nu ook weer niet alles vanzelf doet, want je moet hem af en toe wel flink achter de broek aan zitten. Ilse krijgt les van vader, Gerrit Jansen. Deze is gepokt en gemazeld in het lesgeven, want hij was 34 jaar instructeur van Bathmen. De handige amazone rijdt Quality voor Jaap Spakman van Stal Klaverborch. Hij brengt regelmatig een paar jonge ponys en paarden om te rijden of verder op te leiden. Ilse staat er thuis niet alleen voor, maar krijgt hulp van zus Karin en haar ouders.

In de klasse B/E ging Anne Gerwers op kop met Iris van de Tramhoeve. Deze ervaren pony liep in het verleden al een keer Z2-dressuur en L-springen en is dus een ideale leerpony voor de amazone uit Denekamp. Het kampioenslint in de klasse B/D was voor de dertienjarige Simone Dijsselhof met Pardoes (v.Brummershoeve Boss). De combinatie, die uitkomt voor de Horstruiters uit Broekland kreeg van de jury 201 en 195 punten. In de klasse B/C was het kampioenslint voor Laura Zieleman met Eppo (v.Mermaids Jeroen). Deze jonge amazone van PC Hasselt kreeg van de jury bij C maar liefst 209 punten voor haar proef! Laura stelde haar New Forester dan ook opvallend netjes voor. In de B/AB was Michelle Dijk met Woody (v.Shamrock Mr. Oliver) van PC Vijf Marken het sterkst. De pittige Welsh beschikte over een extra middendraf en veel uitstraling.

Gemma Jansen

Uitslagen Regio Overijssel
23 februari Emmeloord, Dressuur
B: 1. Ilse Jansen, Quality van Klaverborch, 381; 2. Anette Vos, Westbound Rispa, 379; 3. Veronique van Beukelen, Zastronels, 379; B/E: 1. Anne Gerwers, Iris vd Tramhoeve, 395; 2. Joyce Walta, Washington, 392; 3. Dianne de Vries, Tierania, 386; B/D: 1. Simone Dijsselhof, Pardoes, 393; 2. Anouck Nuyen, Turfhorst Past&Presence, 389; 3. Rachel Scheurwater, Esly, 388; B/C: 1. Laura Zieleman, Eppo, 404, 2. Jorieke Meyering, William, 379; 3. Niek Ekkelenkamp, Nala, 372:
B/AB: 1. Michelle Dijk, Woody, 391; 2. Kyra Zeimetz, Bonny, 386; 3. Eline Kamphuis, Zorro, 383.