Masterclass Ruth Nye


een initiatief van de Young Pianist Foundation

AMSTERDAM, 20080131 -- De Young Pianist Foundation organiseert op zaterdag 23 februari aanstaande een masterclass door de gerenommeerde Australische pianist en pedagoog Ruth Nye. De masterclass vindt plaats in de Sweelinckzaal in Amsterdam tussen 10.30 en 17.00 uur. Vijf talentvolle jonge pianisten, waaronder laureaten van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007, zullen repertoire naar keuze instuderen voor deze masterclass. Zie ook www.ypf.nl.

De Master
Ruth Nye werd uitgenodigd door Claudio Arrau in New York om bij hem te studeren, nadat hij haar had horen optreden in Melbourne. Dit was het begin van een bloeiende concertpraktijk. Inmiddels staat Nye wereldwijd bekend als een van de beste pianodocenten. Tegenwoordig is ze verbonden aan de Yehudi Menuhin School in Surrey en de Royal College of Music in London, Groot-Brittannië. Nye geeft masterclasses en lezingen in de gehele wereld en is een veelgevraagd jurylid bij internationale concoursen.

De Masterclass
Zaterdag 23 februari 2008
Sweelinckzaal, Conservatorium van Amsterdam, Van Baerlestraat 27 Amsterdam
aanvang 10.30 uur*
einde rond 17.00 uur
* Tussen de deelnemers door is in- en uitloop mogelijk.

Kaarten en toegang
Toegang is gratis. Bel voor meer informatie 020-5270750 of mail naar heleen@ypf.nl.

De Young Pianist Foundation heeft zich ten doel gesteld in Nederland studerend pianotalent te stimuleren en om initiatieven te ontwikkelen die Nederland als opleidingsland op internationaal niveau brengen.





Young Pianist Foundation