Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT
Dinsdag 19 februari 2008

VOICST OP ZATERDAG 23 FEBRUARI
IN WATERFRONT

Met voorafgaand een instore optreden bij Sounds Rotterdam!

Voicst staat bekend als een ADHD-rocktrio uit Amsterdam, dat met gedreven shows een sterke livereputatie heeft opgebouwd. En dat is niet zo gek ook, want ze spelen veel! Lowlands, Noorderslag en zomers in New York. Het nieuwe album "A Tale of Two Devils" komt 11 januari 2008 uit. Voicst valt qua muzikale stijl in het straatje alternatieve rock/indie en ze hebben voor hun laatste album met o.a. C'mon & Kypski samengewerkt. Als je alvast een voorproefje wilt, is de nieuwe plaat al te beluisteren op de luisterpaal van 3voor12. Wij hebben dat al gedaan en kunnen je vertellen dat de plaat barst van de pakkende liedjes en de leuke ideeën, waarbij Voicst gebruik maakt van allerlei elektronica, blazers-partijen en rare drumpatronen. Het is duidelijk dat deze band kan niet stil kan zitten en tijdens hun optreden zullen de vonken er dan ook vanaf springen. Adept is een Gronings/Fries kwartet dat afgelopen jaar verraste op Noorderslag met hun experimentele electronoise en wave. Een klein jaar geleden hebben ze hun debuutalbum uitgebracht op Wham!Wham! Records, waarmee ze hoge ogen hebben gegooid. Frontman Michiel Klein schrijft alle muziek en teksten en wordt live ondersteund door een drietal andere lawaaimakers. Adept wordt wel eens vergeleken met Liars, helemaal terecht is dat niet, maar: "Beide bands hebben wel dezelfde vrije expressie op het podium en laten impulsen de vrije loop", aldus Michiel. De band heeft een volkomen eigen smoel en de muziek is nauwelijks in een hokje te plaatsen maar als je dan moet refereren aan een andere band dan zou dat The Young Gods zijn. Live wordt de band gekenmerkt door beukende (synthesizer) beats en vervormde gitaargeluiden. De band lijkt naar een andere dimensie af te reizen, waarin chaos en vervreemding centraal lijken te staan.

Op Zaterdag 23 Februari verzorgt VOICST een gratis optreden in de cd-winkel van Sounds ter promotie van hun gig in WaterFront die avond. En bij Voicst weet je nooit wat het gaat worden, akoestisch, volle bezetting, alternatieve versies, dat wordt dus spannend!!! Het optreden begint om 17:00.

Na Voicst kan je doordansen op de retroactieve en gangmakende plaatjes en verse aanbiedingen van The Royal Plastic Entertainers bij De Buurtsuper!

Deur open: 20:00
Toegang: ¤ 11,- ( + ¤ 1,- servicekosten)
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/voicst / www.myspace.com/adeptadeptadept Tickets: Mocht je nog geen kaartje hebben voor de show: je kan voor kaarten terecht bij Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------