TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 21-02-2008

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 23 februari

Radio 1 - 11.04 uur



PARTIJVOORZITTERS CDA, PvdA EN CHRISTENUNIE

TE GAST IN TROS KAMERBREED

In TROS Kamerbreed zijn a.s. zaterdag, 23 februari, de partijvoorzitters van CDA, PvdA en ChristenUnie te gast. Peter van Heeswijk (CDA), Lilianne Ploumen (PvdA) en Peter Blokhuis (CU) kijken terug op het eerste jaar van het kabinet Balkenende-IV.

Er is veel kritiek op het kabinet: het wordt betutteling verweten als het om opvoeding gaat en besluiteloosheid waar het de flexibilisering van de arbeidsmarkt betreft; de ChristenUnie en het CDA worden voor moraalridder uitgemaakt als ze zich met televisieprogramma's bemoeien en de PvdA wordt een gebrek aan daadkracht verweten; zo is er nog steeds niet begonnen met de aanpak van de veertig probleemwijken. Maar het kabinet krijgt ook lof, onder andere voor het generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers en voor het extra geld dat voor de lerarensalarissen is uitgetrokken.

Wat zijn volgens de partijvoorzitters de belangrijkste resultaten die het kabinet tot nu toe heeft geboekt? En op welke terreinen mag er wel wat meer haast gemaakt worden? Daarnaast aandacht voor de vraag hoe je als regeringspartij een eigen, onderscheidend profiel houdt en welke rol Van Heeswijk, Ploumen en Blokhuis hier als partijvoorzitter in spelen.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl



TROS