Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 14 februari 2008

DinoWeek in DierenPark Amersfoort

Van 23 februari tot en met 2 maart organiseert DierenPark Amersfoort de DinoWeek. Deze hele week staat in het teken van de dinosauriërs die tot 65 miljoen jaar geleden de wereld overheersten. In 2007 opende DierenPark Amersfoort het DinoBos waar de grote en kleine bewoners uit de oertijd te bewonderen zijn. Tijdens de DinoWeek worden speciale dino-activiteiten georganiseerd.

Tour door de oertijd
De bezoekers gaan tijdens een rondleiding in het DinoBos terug in de tijd. Tijdens deze tocht staat de gast oog in oog met 60 levensgrote dinosauriërs. Zoals een 27 meter lange Diplodocus en een met beenplaten bedekte Stegosaurus. Ook de gevaarlijk uitziende Tyrannosaurus rex en een gevleugelde hagedis, de Pterodactylus, maken deel uit van het DinoBos.

In het Knuffelpleintheater is een speciale dinovoorstelling 'Los in het DinoBos'. Na de voorstelling kunnen kinderen zich laten schminken. In het Zoölogisch museum worden verschillende dino-attributen tentoongesteld en kunnen er vragen gesteld worden over deze grote prehistorische dieren. Bezoekers kunnen ook op de foto met een Stiracosaurus of de demonstratie dino-zagen uit een blok hout bezoeken. Zelfs de menu's in de restaurants zijn aangepast aan de DinoWeek.

Voor meer informatie
Kijk op www.dierenparkamersfoort.nl voor de programmering, inclusief de dagen en tijden, van de diverse activiteiten tijdens de DinoWeek.

Programma DinoWeek

Locatie: DierenPark Amersfoort
Datum: van 23 februari tot en met 2 maart 2008
Meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl

ActiviteitLocatieDatumTijd
DinorondleidingDinoBos23, 24 en 27 februari

1 en 2 maart13:00 uur

13:30 uur

14:00 uur

14:30 uur

15:00 uur
Voorstelling
'Los in het DinoBos'Knuffelpleintheater23 februari tot en met
2 maart13:30 uur

14:30 uur

15:30 uur
Dino-schminkenKnuffelpleintheater23 februari tot en met
2 maartElke dag om 16:15 uur
Dino-attributen en vragenrondjeZoölogisch
museum23, 24 en 27 februari

1 en 2 maartTussen 14.00 en 16.00 uur
Op de foto met een StiracosaurusDinoBos23 februari tot en met
2 maartTussen 12 en 15 uur
Demonstratie dino- zagenDinoBos23 februari en 1 maartTussen 12.00 en 16.00 uur

DierenPark Amersfoort; een bos vol avontuur
DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt haar gasten een dag vol avontuur. Oog in oog met witte tijgers, olifanten, giraffen of chimpansees. Midden in de nacht sluipen door een nachtelijke jungle of spelen in één van de drie speeltuinen. In de Stad der Oudheid zijn dieren te zien uit oude culturen. Mantelbavianen op het apeneiland en kaalkopibissen bij de tempel. Voorbeelden van afwijkingen in de natuur zijn te vinden in het Zoölogisch Museum, daar komen gasten allerlei rariteiten tegen. Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl.

Noot voor redactie;

Ingezonden persbericht