Uitgifte aandelen Franje van start


AMERSFOORT, 20080223 -- In het bijzijn van zo'n 25 toehoorders en onder de keurende blik van notaris Veldhuizen tekenden Diana Wildschut, Harmen Zijp en Ron Jagers de akte ter oprichting van de Commanditaire Vennootschap Festival Franje. Met de daarop volgende ondertekening door de eerste commandiet WaHa Am BV en notaris Veldhuizen werd de oprichting officieel bekrachtigd. Onder applaus van de aanwezigen tekenden de eersten in op de aandelen Festival Franje CV. In de marge deed de versbakken onderneming bovendien goede zaken met de verkoop van culturele aflaten.

Nu de oprichting van de Commanditaire Vennootschap een feit is en de eerste aandeelnemers zich hebben gemeld, staat de organisatie van Franje een grote klus te wachten. Er is in Amersfoort al veel gesproken en getheoretiseerd over de creatieve economie en het bijeen brengen van business, politiek en kunst. Franje neemt, vanuit het perspectief van de kunsten, het voortouw om de theorie om te zetten in praktijk. Alle vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, politiek en kunstensector die zich de afgelopen jaren hebben gemengd in de discussies over de creatieve economie worden nu opgeroepen de daad bij het woord te voegen en een aandeel te nemen in de CV Franje.

De lijst van commandieten en de voorwaarden voor deelneming zijn permanent in te zien op de website van Franje: www.franje.nu. Voor particulieren die willen investeren in een ondernemend cultuurklimaat in Amersfoort is er bovendien een aantrekkelijk instaptarief.





Festival Franje