PvdA Rotterdam


Sport in Rotterdam, altijd in beweging

Za 23 Feb 2008 - Redactie
Sport in Rotterdam, altijd in beweging

Vrijdagavond presenteerde de Rotterdamse PvdA-fractie zijn sportplannen voor de stad. Wethouder Jantine Kriens nam het boekje in ontvangst. Zij reageerde enthousiast. Ook het voetbaltoernooi eerder die middag was een groot succes.

Voetbaltoernooi groot succes
Voorafgaand aan de presentatie was er het door de PvdA georganiseerde voetbaltoernooi. Meer dan honderd jongeren, verdeeld in 16 teams, namen het tegen elkaar op. Het was een spannend toernooi waarbij fanatiek gevoetbald werd maar ook veel gelachen. In die uitstekende sfeer gaf freestyler Soufiane Touzani een schitterende demonstratie. Als de balvirtuoos die hij is balde en dribbelde hij. Aan het einde van de middag feliciteerde de aanvaller van Excelsior Michel van Guldener de winnaars. Uit zijn handen kregen de winnaars een beker en alle andere deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille.

Plannen
De PvdA kiest voor de volgende vier speerpunten: Buurten in Beweging; Sporten doe je Samen; Op Scholen leren Sporten; Sterke Verenigingen en Vrijwilligers. Ongeorganiseerde sport is groot in Rotterdam, heel groot. Dat zie je aan de skaters, het straatvoetbal, maar ook aan het fietsen en joggen.
Eén van de ideeën: de PvdA wil dat bij de (her-) inrichting van straten gemeente veel meer en tijdiger rekening houdt met ongeorganiseerde sporters; de skaters, het straatvoetbal, maar ook het fietsen en joggen.
Een ander idee: veel topsporters kunnen met hun sport niet voldoende inkomen verdienen. Laat staan dat ze kunnen rondkomen als ze nog niet zijn doorgebroken. Het vinden van sponsors is ook vaak lastig. Om deze groep te ondersteunen wil de PvdA met een doorbraak-beurs komen. Dit zou een samenwerkingsverband kunnen worden tussen gemeente en bedrijfsleven.

Deze en allerlei andere ideeën zijn te vinden in het boekje Sport in Rotterdam, altijd in beweging
Het boekje is hieronder te downloaden.
Bijlagen: pdf pvda sportplan februari2008 klein.pdf