Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 23/2

TILBURG, 23 februari 2008

Alcoholcontrole levert zeven overtreders op in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond op twee plaatsen in Tilburg West een alcoholcontrole gehouden. Er zijn 350 bestuurders gecontroleerd. Daarvan waren er zeven die te diep in het glaasje hadden gekeken. Het hoogste alcoholpercentage was 480 ugl. Dit werd geblazen door een 38-jarige Tilburger. Van de zeven bestuurders waren er drie die vallen onder de categorie beginnend bestuurder. De controles vonden achtereenvolgens plaats op het Paletplein en de Baroniebaan. Verder werd één bestuurder betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ook werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 28-jarige Tilburger die een valse naam had opgegeven. Twee bestuurders waren de klos omdat ze nog boetes van 1100 en 187 euro hadden openstaan. Deze boetes zijn aan het bureau afgerekend. Aan de actie werkte ook de Belastingdienst mee. Zij hebben voor ruim 13.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Op vijf auto's werd beslag gelegd, daarvan werd er één fysiek afgevoerd.

Twee aanhoudingen tijdens horecatoezicht in Tilburgse binnenstad.

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond en de daarop volgende nacht twee arrestaties verricht tijdens het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum. Verder werd een 39-jarige man uit Rijen op de Spoorlaan beroofd. Ook werden drie Tilburgers op het Willemsplein mishandeld.


* Een 19-jarige Tilburger werd omstreeks 01.30 uur op de Heuvelring aangehouden. Hij werd door portiers de toegang geweigerd van een café. Hij bleef echter aan de deur vervelen en weigerde ook na vordering van de politie te vertrekken.

* Omstreeks 03.50 uur werd op de Heuvelring een 37-jarige Tilburger aangehouden, Hij had een fiets gegooid tegen het achterhoofd van een 15-jarige Tilburgse jongen die daardoor een hoofdwond opliep.
* Omstreeks 04.40 uur werden drie Tilburgers 24, 25 en 26 haar zonder enige reden op het Willemsplein door twee mannen
mishandeld. De slachtoffer waren foto's aan het maken van de kerk. De daders werd vannacht niet aangetroffen.

* Een 39-jarige man uit Rijen is vannacht omstreeks 03.00 uur op de Spoorlaan het slachtoffer geworden van twee straatrovers die zijn portemonnee buit maakten. Ter hoogte van het oude pand van de ANWB kwamen twee mannen op hem af. Het ging om twee getinte personen van circa 28 a 30 jaar oud. Hij werd door een van de mannen aangesproken met de vraag of hij misschien een sigaret voor hem had. Daarop werd hij door een van de mannen vastgepakt waarna de andere rover zijn portemonnee uit de broekzak haalde. Beide mannen renden weg. Het slachtoffer achtervolgde beide
straatrovers. Hij achterhaalde er één, maar liet die uiteindelijk gaan omdat hij de indruk kreeg dat de man een vuurwapen in zijn hand had. De aangever weet dat echter niet zeker. De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen.

Politie arresteert vandaal

TILBURG: Agenten hebben vannacht omstreeks 03.30 uur op de Griegstraat een 16-jarige jongen uit Loon op Zand aangehouden die vanaf zijn fiets met geschoeide voet tegen een autospiegel had getrapt. Hierdoor brak de spiegel af. De arrestatie volgde nadat agenten een groep fietsers volgden die vanaf de Vlashoflaan de Grieglaan ingereden waren. De verdachte gaf de vernieling toe. Hij verklaarde stoer te hebben willen doen tegenover zijn vrienden. Achteraf vond hij het een domme actie. Hij had naar eigen zeggen circa acht glazen bier gedronken.

Winkeldief na achtervolging aangehouden

TILBURG: Vrijdagavond is in de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat een 36-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. Hij stopte verschillende goederen zoals blikjes Red-Bull, meloensalade, kipfilet en broodbeleg in zijn rugtas en liep de winkel uit zonder deze te betalen. Daarbij ging het alarm af. Een bewaker achtervolgde de dief en kreeg daarbij hulp van een politieman in vrije tijd. De dief werd op het Dudokhof achterhaald. De gestolen levensmiddelen hadden een verkoopwaarde van 31 euro. De dief heeft een boete van 120 euro gekregen, welke direct door hem betaald werd.

BERKEL-ENSCHOT: Een 35-jarige in België verblijvende Roemeen is vrijdagavond in een supermarkt aan het Heuneind betrapt op winkeldiefstal. Hij stopte twee stokbroden, tweedozen scharreleieren. Twee gelderse rookworsten en een kandijkoek in zijn tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. De dief heeft eerder nabij de winkel als straatmuzikant op zijn accordeon gespeeld. Hij krijgt een proces-verbaal.

TILBURG: Vrijdagmiddag werd op het Wagnerplein een 32-jarige Rotterdammer betrapt op winkeldiefstal. Hij had bij een supermarkt voor 30 euro aan verzorgingsartikelen gestolen. Hij kreeg een boete van 130 euro.

Auteur: Willem van Hooijdonk