Politie Noord-Holland-Noord

Niet zeven maar zes gewonden bij aanrijding (aangepast bericht)

Kolhorn, 23-02-2008 o Gistermiddag rond 14.30 uur vond er op de Provincialeweg N248, tussen Schagen en Kolhorn, een frontale aanrijding tussen twee personenautos plaats waarbij drie (en niet vier) volwassenen en drie kinderen, waaronder een baby, gewond raakten.

De aanrijding ontstond omdat een 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard, die kwam uit de richting van Schagen en alleen in zijn auto zat, op de tweebaansweg op de verkeerde weghelft terecht kwam. Hij verklaarde achteraf dat hij waarschijnlijk even was ingedut omdat hij vermoeid was.

Een hem tegemoetkomende 27-jarige automobilist uit Wieringerwerf kon een frontale aanrijding met de man niet meer voorkomen. Achterin de auto zat zijn 25-jarige vrouw, hun twee kleuters en een baby van 5 maanden oud.

Door de botsing raakten alle inzittenden van de twee autos gewond. De brandweer moest de slachtoffers uit de zwaar beschadigde voertuigen bevrijden. Er kwamen twee traumahelikopters ter plaatse en enkele ambulances. De baby had korte tijd ademhalingsmoeilijkheden en werd met een helikopter vervoerd naar een ziekenhuis in Amsterdam en verkeert nog (ook nu op zaterdag) in levensgevaar. De twee kleuters waren aanspreekbaar en gingen per ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn. Zij maken het nu naar omstandigheden redelijk en hebben nog last van kneuzingen en zwellingen.

Ernstige verwondingen

De man uit Wieringerwerf is zwaar gewond. Hij raakte ter plaatse in een shock. Hij heeft al zijn ribben gebroken, zijn armen verbrijzeld en een ingeklapte long. Zijn vrouw maakt het naar omstandigheden redelijk. Ze zijn bij hun baby opgenomen in het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard mocht vandaag (zaterdag) naar huis.
Van de voertuigen bleef vrijwel niets over. De verkeersdienst van de politie maakt een proces-verbaal op. Het verkeer werd gedurende twee uur omgeleid.