Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (23/2)

BREDA, 23 februari 2008

Bredanaar opgepakt voor huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 06.30 uur, in een woning in de wijk Kesteren (Haagse Beemden), een 36- jarige Bredanaar aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij zou zijn 26-jarige vriendin en haar moeder mishandeld hebben. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreegg vannacht een paniektelefoontje met een gillende vrouw, via 112 van een adres in de wijk Haagse Beemden. De lijn werd echter verbroken zodat niet geheel duidelijk werd wat er aan de hand was. Ter plaatse bleek dat een 26-jarige vrouw door haar vriend mishandeld was. Haar vriend, die kennelijk erg jaloers is, was op haar boos geworden omdat ze in het verleden wel eens met een andere man naar een feest was geweest. Volgens het slachtoffer was haar vriend onder invloed van alcohol en cocaïne. Hij had haar in de slaapkamer met gebalde vuist in haar gezicht geslagen. Ze werd vervolgens aan haar haren uit bed getrokken en over de trap naar beneden gesleurd. Ze liep onder meer een bloedneus en een kapotte onderlip op. In de woonkamer lreeg vervolgens ook haar moeder een klap in het gezicht. De arrestatie van de verdachte ging gepaard met veel verzet door de verdachte die een dreigende houding aannam en een slaande beweging maakte naar een van de agenten. Uiteindelijk kregen de dienders de verdachte onder controle waarna hij werd afgevoerd naar het cellencomplex. De vriendin van de verdachte heeft aangifte gedaan.

Politie houdt alcoholcontrole

BREDA: Vrijdagavond is tussen 20.30 en 04.00 uur in het werkgebied van het politieteam Zuid Oost een alcoholcontrole gehouden. Er werden 11 personen betrapt die teveel hadden gedronken.

De agenten controleerden eerst op de Allerheiligenweg. Daar moesten 100 bestuurders blazen. Zes personen hadden teveel gedronken. Het rijbewijs van een 63-jarige Bredanaar werd ingevorderd. Hij blies maar liefst 855 ugl. Op de Claudius Prinsenlaan werd het tweede deel van de actie gehouden. Daar moest 80 bestuurders blazen. Hier bleken vijf automobilisten te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hier was de hoogst scorende een 32-jarige Tilburger die 570 ugl blies.

Vrouw in taxi mishandeld door vriend

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 03.30 uur op de Stationsstraat een 33-jarige man uit Etten-Leur aangehouden die zijn 41-jarige vriendin uit Etten-Leur in een taxi mishandeld zou hebben.

Agenten werden vannacht door de meldkamer naar het politiebureau gestuurd. Daar zou bij de ingang een taxichauffeur staan met een vrouw die mishandeld zou zijn. De vrouw bleek gewond te zijn aan haar gezicht. Ze had een bloedende snijwond. Terwijl de agenten de vrouw hielpen uit de taxi te stappen, kwam een man aanlopen met een fles champagne in zijn handen. Dat bleek de man te zijn die de vrouw in de taxi mishandeld zou hebben. Hij gaf aan dat zijn vriendin hem geslagen had, terwijl hij naast de chauffeur zat en dat daarna hun hoofden elkaar geraakt hadden. Hij had haar naar eigen zeggen niet express een kopstoot gegeven. Hij verklaarde dat hij samen met zijn vriendin uitgeweest was in Rucphen. Op de terugweg was ruzie ontstaan, waarbij zij hem geslagen zou hebben. Hij had daarop de chauffeur gevraagd naar het bureau te rijden. De aangifte van het slachtoffer moet nog opgenomen worden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Fietsendieven aangehouden

BREDA: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.00 uur op de Claudius Prinsenlaan twee 15-jarige Bredase jongens aangehouden ter zake fietsendiefstal. De jongens hadden op dat moment geen fietsen bij zich. Wel trof de politie gereedschap zoals twee multitools en diverse fietssleutels in hun kleding aan. De politie controleerde de jongens na een melding vanuit het hotelrestaurant aan de Heerbaan dat die knapen zich verdacht ophielden bij de fietsen. Bij nader onderzoek bleek dat de twee jongens inderdaad twee fietsen gestolen hadden. Zij hadden die tijdelijk even gestald bij het sportcentrum aan de Nieuwe Inslag. Of beide fietsen bij het hotel gestolen zijn is nog niet zeker. Wellicht is één van de rijwielen elders gestolen.

Winkeldieven betrapt in winkels op Moerwijk en Haagdijk

BREDA: Een 57-jarige Bredase is vrijdagavond in een winkel op Moerwijk betrapt op diefstal. De dievegge had diverse levensmiddelen zoals aardappelen, kaas en chocolade eieren in haar trolley gedaan en niet afgerekend bij de kassa. Ze kreeg 130 euro boete. Vrijdagmiddag werd in een supermarkt op de Haagdijk een 23-jarige man uit Teteringen eveneens betrapt op winkeldiefstal. Hij had drie fles Zwitsal baby olie onder zijn jas gestop t.w.v. 22 euro en niet afgerekend. Hij heeft een dagvaarding en een winkelverbod gekregen.

Vervelende dronken klant in bus

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagmiddag op de Parklaan op aanwijzing van een buschauffeur een 50-jarige Eindhovenaar aangehouden. De chauffeur vertelde de agenten dat de verdachte die ladderzat achterin de bus zat, onderweg naar hem geroepen had: "Ik maak je af". De chauffeur liet dat aanvankelijk op zijn beloop, omdat de man zichtbaar dronken was. De verdachte, die in Oud Gastel was ingestapt, viel daarna ook nog twee meisjes lastig. Hierop besloot de chauffeur toch melding te maken bij de politie. De dronken Eindhovenaar heeft twee bekeuringen gekregen respectievelijk voor openbare dronkenschap en het verstoren van de orde / veiligheid in het openbaar vervoer.

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht, één ter zake discriminatie

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht hebben een redelijke drukke dienst gehad. In het dagrapport beschrijven zij dat de sfeer tot 02.00 uur rustig en gemoedelijk was. Na 02.00 uur ontstonden er echter verschillende opstootjes met veel duw- en trekwerk. Er werden drie arrestaties verricht. Een van de aanhoudingen betrof 45-jarige man uit Baarle-Nassau die een portier van een horecazaak discrimineerde.


* Omstreeks 02.00 uur werd op de Torenstraat een 36-jarige Bredanaar aangehouden.Hij werd de toegang tot een café geweigerd omdat hij erg dronken was. Hij sprak met dubbele tong en was onvast ter been. Omdat hij bleef vervelen is hij aangehouden voor openbare dronkenschap.

* Omstreeks 02.30 uur werd op het Kerkplein een 45-jarige man uit Baarle-Nassau aangehouden omdat hij een portier van een horecazaak aan de Grote Markt zou hebben gediscrimineerd. De verdachte hoorde bij een gezelschap van nog drie mannen. Zij wilden zo verklaart de portier van Surinaamse afkomst, omstreeks 02.25 uur de horecazaak binnengaan. De portier weigerde dat zich beroepend op de afspraken zoals die in Breda gemaakt zijn in het horecaconvenant. Hierin staat dat de categorie horeca waar de zaak va de portier
toebehoort na 02.00 uur geen nieuwe bezoekers meer binnenlaat. Hierop werd de 45-jarige man erg boos. Hij riep daarbij "In mijn eigen land hoef ik toch niet naar jou te luisteren, teringzwarte, en woorden met een dergelijke strekking. De portier deed aangifte van discriminatie. Op zijn aanwijzing werd de verdachte
aangehouden. Hij pleegde daarbij verzet en uitte diverse
beledigingen in de richting van de agenten. Aan het bureau verklaarde hij dat hij het niet eens was met zijn arrestatie en de wijze waarop dat gegaan was. Hij zag de uitlatingen die hij had gedaan niet als discriminatie. Hij wil daarom de zaak voor laten komen. De verdachte werd om 12.00 uur vrijgelaten en heeft een dagvaardiging meegekregen.
Omstreeks 03.00 uur werd door de politie op de Havermarkt een 20-jarige Rotterdammer aangehouden. Dit gebeurde tijdens een schermutseling die plaats vond voor een café. Er werd geduwd en getrokken onder meer door de verdachte. Agenten probeerden de vechtersbazen te scheiden. De verdachte voldeed niet aan de vordering te vertrekken. Na zijn arrestatie bedreigde en beledigde hij enkele dienders.

Auteur: Willem van Hooijdonk