Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 23/2

BERGEN OP ZOOM, 23 februari 2008

Overval Oudenbosch in Bureau Brabant

OUDENBOSCH: Volgende week besteedt de politie in Bureau Brabant onder meer aandacht aan een overval op een woning in Oudenbosch. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 25 februari 2008 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 26 februari om 17.00 uur.

Op donderdagochtend 3 januari 2008 omstreeks 09.15 uur wordt een vrouw in haar woning in Oudenbosch overvallen door twee mannen. De vrouw wordt door een van de mannen bedreigd met een vuurwapen en zij moet geld en sieraden afgeven. Na de overval vluchten de twee mannen.

Man verdacht van vernielen ruiten

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht op de Karel Doormanstraat op aanwijzing van een getuige een 47-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, die verdacht wordt van het vernielen van drie ruiten van een pand van een woningstichting aan de Rooseveltlaan. De man zou daarbij een met een stok op de ruiten geslagen hebben. Een getuige verklaarde de politie dat hij wakker was geworden van glasgerinkel. Hij zag toen de man die door de politie werd aangehouden van het gebouw komen, waarban de ruiten vernield waren. De man had een stok in zijn handen. De verdachte ontkende de vernielingen te hebben gepleegd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Roosendaler rijdt met ongeldig verklaard rijbewijs

ROOSENDAAL: Een 36-jarige Roosendaler is vannacht omstreeks 05.15 uur op de Rubenslaan aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard is. De agenten hadden het kenteken opgevraagd. Daaruit bleek dat de tenaam gestelde geen geldig rijbewijs meer had. Op de Rubenslaan bleek dat de eigenaar ook de bestuurder was. Hij krijgt een proces-verbaal.

Rijders onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 04.20 uur op de Burg. Prinsenlaan een 36-jarige man uit Sint Willebrord betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 320 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan.

DINTELOORD: De politie betrapte op de Noordlangeweg vannacht omstreeks
02.00 uur ook een rijder onder invloed. Een 24-jarige man uit Sprundel werd gecontroleerd omdat hij met een kapotte koplamp reed. Hij blies 250 ugl.

Indringers terrein militaire kazerne aangehouden

OSSENDRECHT: Mede dankzij een alerte getuige heeft de politie vannacht omstreeks 02.00 uur op het terrein van de Koningin Wilhelmina Kazerne aan de Putseweg 80 twee mannen aan kunnen houden die het terrein waren binnen gedrongen. Het gaat om een 26-jarige man uit Tholen en een 21-jarige man uit Bergen op Zoom. Op het terrein werd later vannacht door personeel van de bewakingsdienst ook een tas met oud opgerold lood aangetroffen. De mannen ontkenden overigens dat zij daar waren om lood te stelen. Ze wilden de locatie alleen verkennen om eventueel te kraken.

Een getuige belde vannacht de politie om door te geven dat er een auto geparkeerd was op de parallelweg van de Putseweg en dat de twee inzittenden daarvan zich verdacht gedroegen. Agenten stelden een onderzoek in en zagen dat er tegen de omheining van kazerne een betonschaar stond. Er was een gat in het gaaswerk geknipt. De dienders hingen het terrein op en zagen al snel een 21-jarige man lopen. Hij werd aangehouden. De agenten troffen in de kleding van de man drie zakjes met vermoedelijk harddrugs aan. Samen met de diensthond werd het terrein verder onderzocht, waarna de agenten tussen twee legeringsgebouwen de twee verdachte aantroffen en arresteerden. Zij zijn vanmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor stalking ex vriendin

OUDENBOSCH: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.15 uur met toestemming van de officier van justitie in een eetgelegenheid aan de Bosshendijk een 38-jarige man uit Oudenbosch aangehouden die verdacht wordt van het stalken van zijn 42-jarige ex-vriendin uit Oudenbosch. Hij zou in strijd met schorsingsvoorwaarden van de rechter, waarin stond dat hij op geen enkele wijze meer contact op zou nemen met zijn ex dit toch weer gedaan hebben. Hij zou bij haar aan de deur geweest zijn en haar gebeld en ge-sms't hebben. De verdachte gaf het sms'en toe maar volgens hem daagt zijn ex hem uit door zelf ook steeds berichten te blijven sturen. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij werd ook nog gehoord over het rijden onder invloed gisteravond op zijn bromfiets. Hij blies 595 ugl.

De politie arresteerde gisteravond ook nog een 23-jarige man uit Oudenbosch ter zake joy riding. Hij zou op de bromfiets van de verdachte hebben rondgereden nadat deze door de politie was aangehouden. Dit voertuig werd aan de Romelaan aangetroffen. Daar werd de knaap omstreeks 21.50 uur ook aangehouden.

Zes Belgen aangehouden, vijf voor drugs, één voor traangas

ROOSENDAAL: De politieparketsecretaris heeft gisteren aan twee inwoners van Antwerpen, 46 en 48 jaar elk honderd euro boete opgelegd. De mannen werden gisteravond op de Van Beethovenlaan aangehouden omdat zij in Roosendaal hennep hadden gekocht. Zij hadden ieder iets meer dan vijf gram bij zich.

Dezelfde boete werd ook opgelegd aan drie andere drugstoeristen die op de Parklaan met hun auto gecontroleerd werden. Het trio, een 22-jarige vrouw uit Boom en twee mannen van 24 jaar (Boom) en 21 jaar (Rumst) had drugsinkopen gedaan in Roosendaal. Ze hadden circa 11 gram hennep bij zich. Ze hebben de boete direct betaald. Zij veronderstelden dat zij tot vijf gram per persoon mochten uitvoeren.

Verder werd op de Hoogstraat een 17-jarige man vrouw uit Brussel aangehouden omdat zij in haar tas een busje traangas had zitten. Ze kreeg daar 130 euro boete voor. Een familielid uit Brussel kwam aan het bureau de boete betalen.

Boze bankklant vernielt spaarvarken

ROOSENDAAL: een 23-jarige Roosendaler heeft vrijdagmiddag in een bankkantoor aan de Raadhuisstraat een groot zilverkleurig spaarvarken vernield. Het varken stond in een kast. De verdachte gooide het op de grond kapot omdat hij boos was. Daarna verliet hij de bank en vernielde ook nog een reclamebord. Hij tilde dat bord met beide handen op en gooide het op de grond kapot. Hij gaf bovendien toe al eerder tegen de pinautomaat van dezelfde bank geschopt te hebben en daaraan vernielingen had toegebracht. De knaap heeft een schuld van 600 euro bij de bank. Hij eiste gisteren toch zijn gestorte zorgtoeslag op, deze werd echter niet aan hem uitgekeerd. De verdachte werd omstreeks 16.00 uur aangehouden. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt beroving

ROOSENDAAL: Een 20-jarige Roosendaler is vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 05.20 uur op de Molenstraat door twee mannen beroofd van zijn telefoon en geld. Het slachtoffer stopte met zijn fiets toen hij werd aangesproken door een jongen die om een vuurtje vroeg. De straatrover deed zijn trui omhoog en liet zien dat in zijn broeksband een vlindermes zat. Hij riep daarbij dat de Roosendaler zijn telefoon en geld af moest geven. Het slachtoffer schrok hier heel erg van en besloot aan de eisen van de straatrover te voldoen. Hij gaf zijn GSM-telefoon en het geld uit zijn portemonnee. Hij zag dat de daders op een fiets stapten en wegreden. Het zou gaan om straatrover in de leeftijd van circa 25 a 30 jaar. Een van hen was vrij lang, circa 1.95 meter en zwart opgeschoren haar.

Auteur: Willem van Hooijdonk