Essent


* Energie is overal

Essent hoofdsponsor van het ISU Wereld en Europees Kampioenschap Schaatsen

Essent, het grootste energiebedrijf van Nederland, wordt vanaf 2009 voor de komende vier jaar de nieuwe hoofdsponsor van de ISU Wereld en Europees Kampioenschappen schaatsen.

Actieve rol

Essent is al vanaf 1998 de hoofdsponsor van de Essent ISU World Cup, waarin schaatsers elk seizoen gedurende negen evenementen wedijveren om de titel van beste en meest constante deelnemer per afstand. Met de rol van hoofdsponsor van het ISU WK en EK schaatsen geeft Essent een duidelijke invulling aan haar actieve rol als hoofdsponsor van de schaatssport.

Ottavio Cinquanta, de President van ISU, is zeer tevreden over de uitbreiding van Essents sponsorschap: "Het is een bevestiging van onze warme samenwerking en vriendschap van de laatste tien jaar, en een zeer belangrijke ondersteuning van de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de schaatssport over de hele wereld".

Essent CEO Michiel Boersma: "Ik ben erg trots op Essents rol als hoofdsponsor van de succesvolle ISU Wereld en Europees Kampioenschappen. De energiemarkt wordt steeds meer een internationale markt. Dit sponsorschap is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van onze merknaam, zowel in Nederland als in het buitenland. Onze overeenkomst met ISU bevestigt tevens het imago van Essent als leidende voorstander van de schaatssport".

Het sponsorschap begint op 10 januari 2009 met het Essent ISU Europees Kampioenschap in Thialf. Ga naar www.essent.nl/schaatsen voor meer informatie.

Geplaatst: 23 februari 2008