Politie Groningen

Zaterdag 23 februari 2008

Provincie Groningen, 23-02-2008

Groningen: politie vordert rijbewijzen in

De politie heeft vrijdagmiddag op de Roderwolderdijk het rijbewijs van een 46-jarige man uit Zuidhorn en een 58-jarige man uit Roden ingevorderd. Beide automobilisten werden tijdens een snelheidscontrole geklokt op een snelheid van 80 km/uur. Op de dijk geldt momenteel een snelheidslimiet van 30 km/uur vanwege wegwerkzaamheden. De rijbaan is versmald voor het verkeer in twee richtingen. Op de rijbaan rijden bovendien veel fietsers. Tijdens de snelheidscontrole werd bovendien daadwerkelijk gewerkt aan de weg. Door de forse overschrijding van de toegestane maximumsnelheid moesten beide bestuurders hun rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: overval op videotheek

Een onbekende man heeft vrijdagavond een videotheek aan de Westerkade overvallen. De overvaller kwam de videotheek binnen, waarna hij direct een 23-jarige medewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigde. De vrouw moest de kassa openen. Hierop pakte de overvaller een onbekend geldbedrag uit de kassa. Ook werd de mobiele telefoon van het slachtoffer weggenomen. Hij verliet vervolgens de videotheek en wist te ontkomen. De politie beschikt over een signalement van de dader. Het roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in.

Groningen: dwarse vechtersbazen aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht voor een horecagelegenheid in de Poelestraat twee Stadjers van 18 en 25 jaar aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel. Politieagenten werden door een portier gewezen op het duo. De mannen mochten de horecagelegenheid niet in, maar wilden ook niet weggaan. Ondanks meerdere waarschuwingen van de agenten gingen beiden niet weg. Toen zij aangehouden werden, namen zij direct een dreigende houding aan en wilden vechten met de dienders. Wederom negeerde het duo waarschuwingen dat er met peperspray gespoten zou worden. Beiden kregen vervolgens een straal van de spray in het gezicht. De agenten wisten met veel moeite de agressieve Stadjers te overmeesteren. Tijdens de worsteling krabde de jongste verdachte één van de agenten op zijn hand. Hierdoor ontstond een bloedende wond. De 18-jarige liep ook letsel op aan zijn hand. Uiteindelijk werden de vechtersbazen ingesloten. Bij de fouillering trof de politie bij de 18-jarige vijf bolletjes met vermoedelijk cocaïne aan. De verdachten zullen vandaag worden gehoord. Zij krijgen een lokaalverbod van de betreffende horecagelegenheid.

Groningen: snelle Tukker moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vrijdagavond op de Stadsweg een 23-jarige man uit Enschede bekeurd na het begaan van een snelheidsovertreding. De Tukker werd geklokt op een snelheid van 134 km/uur. Op de Stadsweg geldt een snelheidslimiet van 80 km/uur. De snelheidsovertreding kostte de man zijn rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: medicijnen verloren

Een vrouw heeft vanochtend in de omgeving van een apotheek aan de Molenweg een doosje met medicijnen verloren. De inhoud betreft zeven tabletten (30 mg) van het medicijn Prednisolon. Bij inname kunnen vooral kinderen behoorlijk ziek worden. Degene die het doosje vindt, wordt verzocht het medicijn af te geven bij de apotheek of bij het politiebureau in Stadskanaal.

Stadskanaal: hond onder auto

Een 57-jarige automobilist uit Stadskanaal moet vrijdagnacht behoorlijk geschrokken zijn op de Provincialeweg N366. Plotseling stak een hond de weg over, waarna hij een aanrijding niet meer kon voorkomen. De hond overleefde de aanrijding niet. Het beest is door de dierenambulance opgehaald. De auto raakte aan de voorzijde beschadigd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadskanaal: twee gewonden bij aanrijding

Een 16-jarige jongen en 15-jarig meisje, beiden uit Musselkanaal, zijn vrijdagavond op het Hoogveen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 19-jarige automobilist uit Musselkanaal verleende geen voorrang aan de jongen en het meisje, die gezamenlijk op één bromfiets reden. Het meisje, die achterop zat, werd gelanceerd en kwam op harde wijze op het wegdek terecht. Zij werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De jongen moest zich aan een hoofdwond en een pijnlijk been laten behandelen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: rijden onder invloed

De politie heeft bij diverse alcoholcontroles drie verkeersdeelnemers betrapt bij het rijden onder invloed. Een 43-jarige bromfietser uit Leek werd op het Carelsveld in Leek gecontroleerd. Hij bleek uiteindelijk 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Op de Bovenburen in Winschoten liep een 45-jarige automobilist uit Winschoten tegen de lamp. Hij bleek, net als de Leekster, 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een 45-jarige man uit Kropswolde spande bij een controle op de Woldweg de kroon. Hij bleek na de ademanalysetest op het politiebureau 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De Kropswolder moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Oldekerk: automobilist met de schrik vrij

Een 61-jarige automobilist uit Noordhorn is bij een verkeersongeval op het Hoendiep met de schrik vrij gekomen. De man was volgens eigen zeggen door een windvlaag in de rechterberm terechtgekomen. Hij probeerde te corrigeren, maar verloor toch de controle over het stuur. De auto schampte een boom en belandde vervolgens in het naastgelegen weiland. De auto bleek total loss, maar de 61-jarige bleek nagenoeg ongedeerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Scharmer, Hoofdweg (N986): aantal geregistreerde voertuigen: 408, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Boer, Provincialeweg (N360): aantal geregistreerde voertuigen: 1374, aantal overtredingen: 229, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwerzijl, Nittersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 382, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildervank, Kielsterachterweg (N385): aantal geregistreerde voertuigen: 200, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 543, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.